Poortjes station Den Haag Hollands Spoor gesloten

Nu de nieuwe entree van station Den Haag HS in gebruik is genomen kunnen ook de poortjes op dit station sluiten. Den Haag HS is het 79ste station waar de poortjes sluiten en daarmee één van de laatste grote stations waar deze in gebruik worden genomen. Dit jaar volgt station Goes nog en later ook op de stations Groningen en Schiphol Airport . Eind augustus was station Den Haag Centraal al aan de beurt.

Spoor 1 valt buiten de poortjes

Reizigers moeten vanaf vandaag in- en uitchecken om toegang te krijgen tot de perrons. Alleen perron 1 valt nu buiten de poortjes. In 2021 worden de poortjes aan de centrumzijde verplaatst, zodat ook spoor 1 hierbinnen valt. Tot die tijd moeten reizigers die in- en uitstappen op spoor 1 nog in- en uitchecken bij de palen op het perron. Op perron 1 stopt op dit moment alleen de Intercity van en naar Brussel vier keer per dag.

Veilig gevoel

Sinds 2014 heeft NS nu op 79 stations poortjes gesloten. Op deze stations geeft 89 procent van de reizigers aan zich veilig te voelen. Op stations zonder is dit 79 procent. Daarnaast wordt het aantal zwartrijders verminderd en kunnen reizigers niet meer vergeten om in- en uit te checken.

Nieuwe entree op station Den Haag HS

Afgelopen maandag, 28 september, namen reizigers de nieuwe entree van het station in gebruik. Na jaren verbouwen heeft het station nu een tweede volwaardige entree met een fietsenstalling voor 2500 fietsen en nieuwe winkels. Daarnaast is het station nu beter toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio