14 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Premier Li Keqiang van China brengt bezoek aan Nederland

Den Haag – Premier Li Keqiang van de Volksrepubliek China brengt samen met zijn echtgenote mevrouw Cheng Hong en een aantal ministers van 14 tot en met 16 oktober een bezoek aan Nederland. Tijdens het bezoek worden de premier en zijn vrouw onder meer in audiëntie ontvangen door Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Verder staat een ontmoeting met minister-president Rutte en verschillende Nederlandse ministers op het programma en wordt een business forum gehouden.

Asia Europe Meeting

Het bezoek vindt plaats aan de vooravond van de Asia Europe Meeting (ASEM) op 18 en 19 oktober in Brussel en staat in het teken van  de goede bilaterale en economische betrekkingen tussen Nederland en China. Naast een aantal ministers reist ook een handelsdelegatie met de Chinese premier mee.

Audiëntie

Maandagochtend 15 oktober wordt premier Li Keqiang ontvangen door minister-president Rutte. De ontmoeting start met een welkomstceremonie op het Binnenhof en wordt afgesloten met een werklunch, waarvoor Nederlandse en Chinese gasten zijn uitgenodigd die de brede relatie van Nederland met China vertegenwoordigen.  Aan het begin van de avond worden de Chinese premier en zijn echtgenote door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in audiëntie ontvangen op Paleis Noordeinde.

China-Dutch Business Forum

Dinsdag 16 oktober ontmoet premier Li Keqiang de voorzitters van Eerste en Tweede Kamer.  Aansluitend vertrekt hij samen met minister-president Rutte naar het gemeentemuseum voor het China-Dutch Business Forum, dat als thema heeft Cooperation on high-tech Innovation and Sustainable Connectivity. Na de opening door minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking houden de minister-president en de premier een toespraak.

bron: Rijksvoorlichtingsdienst en Ministerie van Buitenlandse Zaken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio