Prinses Beatrix opent themajaar ‘Rembrandt & de Gouden Eeuw 2019’ e concepten

Den Haag – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent woensdagavond 30 januari het themajaar Rembrandt & de Gouden Eeuw 2019 in het Mauritshuis in Den Haag. In 2019 is het 350 jaar geleden dat schilder Rembrandt van Rijn is overleden.

Themajaar

Het themajaar is een samenwerking van verschillende musea en steden, waaronder het Fries Museum, het Mauritshuis, Museum Het Rembrandthuis, het Rijksmuseum en Museum de Lakenhal. Na de opening van het themajaar bezichtigt Prinses Beatrix de tentoonstelling ‘Rembrandt en het Mauritshuis’. Het museum toont hier voor het eerst zijn gehele Rembrandt-collectie in één tentoonstelling, waaronder het laatste zelfportret en ‘De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp’.

werken

Rembrandt onderscheidde zich van zijn tijdgenoten door zijn variatie aan onderwerpen. Zo schilderde hij portretten, zelfportretten, landschappen,allegorieën en historische scenes, maar ook Bijbelse en mythologische thema’s en studies van dieren. Hij vervaardigde meer dan 300 werken.
De Gouden Eeuw waarin hij leefde, kenmerkte zich door de bloeiende handel,wetenschappelijke ontwikkelingen en bracht een aantal succesvolle Hollandse meesters voort.

bron: Rijksvoorlichtingsdienst/Koninklijk Huis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio