Prinses Margriet bij Centennial Dinner en opening 49th Union World Conference on lung health

Den-Haag – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is dinsdag 23 oktober aanwezig in de Ridderzaal bij The Union President’s Centennial Dinner, op de vooravond van de 49th Union World Conference on Lung Health. Woensdag 24 oktober opent zij de 49e conferentie van The International Union Against Tuberculosis and Lung Disease in het World Forum in Den Haag. Dat doet zij vanuit haar rol als beschermvrouwe van KNCV Tuberculosefonds. Prinses Akishino van Japan is als beschermvrouwe van het Japanse Tuberculosefonds ook bij beide gelegenheden aanwezig.

sprekers

Tijdens het diner op dinsdag 23 oktober houdt minister Bruins voor Medische zorg en Sport een toespraak. Bij de opening van de conferentie op woensdag 24 oktober spreken de algemeen directeur van The Union, José Luis Castro, de president van The Union, Dr. Jeremiah Chakaya Muhwa en de directeur van KNCV Tuberculosefonds, Kitty van Weezenbeek, over de ontwikkelingen in de tuberculosebestrijding.

49e Union World Conference on Lung Health

De 49e Union World Conference on Lung Health vindt van 24 tot 27 oktober plaats in het World Forum in Den Haag. Tijdens de conferentie zijn zo’n 3.000 professionals uit meer dan 125 landen bij elkaar om te spreken over hoe tuberculose uit te bannen uit de wereld. Het thema van de conferentie is ‘Declaring Our Rights: Social and Political Solutions’. Dit thema benadrukt het belang van politieke betrokkenheid en een op mensenrechten gebaseerde benadering bij de strijd tegen tuberculose en de bedreiging van tabaksgebruik, luchtvervuiling en andere longziekten.

Tuberculosefonds

The Union is een internationale wetenschappelijke organisatie met de missie om de gezondheid van mensen die leven in armoede te verbeteren. Dat doet zij door wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met overheden en andere instanties om onderzoek te vertalen naar een betere gezondheid voor mensen over de hele wereld. The Union is in 1920 opgericht door afgevaardigden uit 31 landen, waaronder KNCV Tuberculosefonds. KNCV heeft een belangrijke rol gespeeld in het onder controle krijgen van tuberculose in Nederland. De organisatie geldt als hét internationale expertisecentrum op het gebied van TBC-bestrijding.

beschermvrouwe

Prinses Margriet zet zich sinds 2010 in voor TBC-bestrijding. Als beschermvrouwe van het Nederlandse KNCV Tuberculosefonds trad zij destijds in de voetsporen van haar overgrootmoeder, Koningin Emma. Ook Koningin Wilhelmina en Koningin Juliana verbonden zich als beschermvrouwe aan het fonds, dat dit jaar 115 jaar bestaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio