25.3 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Raadhuis De Paauw pronkt als vanouds

Wassenaar – Het gerestaureerde Raadhuis De Paauw is onder toeziend oog van Prins Frederik, door gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Willy de Zoete en wethouder Kees Wassenaar feestelijk geopend. Hiermee is officieel een einde gekomen aan de restauratie van de buitenzijde en het park die ruim drie jaar heeft geduurd en het raadhuis weer in haar volle glorie laat zien.

Grote cultuurhistorische waarde

‘Mijn monument is jouw monument’, het thema van Monumentendag 2021 kon niet beter benadrukt worden. In aanwezigheid van mevrouw De Zoete en iedereen die betrokken is geweest bij de restauratie, sprak burgemeester Leendert de Lange over de betekenis van het raadhuis in de cultuurhistorische geschiedenis van Wassenaar. Ook benadrukte hij dat de restauratie niet mogelijk was geweest zonder de financiële ondersteuning van de provincie Zuid-Holland.

“Namens de gehele gemeente Wassenaar danken wij u voor uw betrokkenheid bij het cultuurerfgoed van onze gemeente en uw tastbare bijdragen. Niet alleen voor De Paauw, maar ook voor de Frederikparkroute, de molen en Ivicke.”

Park kreeg ook opknapbeurt

Ook het park kreeg een grote opknapbeurt en werd de variatie en de allure teruggebracht. In het park is in bijzijn van de kinderen van de scouting Wassenaar het speelmobiel onthuld dat een rijtuig van Prins Frederik voorstelt. In de middag waren er rondleidingen voor meer dan 150 geïnteresseerden in en rondom het raadhuis onder leiding van de architecten en enkele raadsleden.

Restauratie De Paauw

Bij de restauratie van De Paauw is de keuze gemaakt om van de ‘nieuwbouwmaterialen’ af te stappen en bij het herstel zoveel mogelijk de oorspronkelijke, natuurlijke materialen te gebruiken. Hiermee heeft De Paauw weer de allure die het had in de tijd dat het als buitenplaats diende voor Prins Frederik en zijn gezin.

Meer informatie over de restauratie is te vinden op Raadhuis De Paauw | Wassenaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio