13.9 C
De Bilt

Weer reanimatiecursussen voor inwoners van Voorschoten

EHBO Vereniging Voorschoten is na de coronatijd weer gestart met reanimatiecursussen aan Voorschotenaren. Jarenlang organiseerde Dick Lelieveld voor Voorschoten Voor Elkaar deze cursussen. Sinds 2016 richt Voorschoten Voor Elkaar zich meer op haar kernactiviteiten ten gevolge van een reorganisatie. De EHBO Vereniging Voorschoten is nu de organisator van reanimatielessen.

Bestuurslid Tirza van der Meijden: “We merken dat er veel behoefte is aan eerste-hulptrainingen. De vraag naar goede reanimatiecursussen lijkt zelfs te groeien. Begrijpelijk, want mensen beseffen steeds meer dat zij met een cursus levens kunnen redden. Dick Lelieveld heeft de afgelopen jaren goed werk geleverd door deze cursussen te coördineren. Dat is heel belangrijk geweest voor Voorschoten. We zijn blij dat onze EHBO Vereniging deze trainingen heeft kunnen overnemen en dat we zo een concrete bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid en veiligheid van Voorschotenaren.”

“Na een lange periode van coronamaatregelen zijn wij weer gestart met het geven van beginners- en herhalingslessen. Voorschotenaren die geïnteresseerd zijn in het volgen van een EHBO-opleiding of een reanimatiecursus kunnen contact opnemen met de EHBO Vereniging Voorschoten via reanimatie@ehbovoorschoten.nl of info@ehbovoorschoten.nl . De EHBO Vereniging Voorschoten werkt volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en is officieel reanimatiepartner van de Hartstichting.”, aldus Tirza van der Meijden.

Stichting Hartveilig Voorschoten heeft hulp nodig

Ook als initiator van de 6-minutenzone in Voorschoten heeft Dick Lelieveld een grote bijdrage geleverd aan de realisatie van een veiliger Voorschoten. Sinds december 2020 heeft Stichting Hartveilig Voorschoten de 19 AED’s van gemeente Voorschoten in eigendom overgenomen. Deze zijn 24/7 beschikbaar en hangen allemaal in de buitenruimten. De locaties van deze AED’s en onze contactgegevens zijn te vinden via www.hartveiligvoorschoten.nl.

Voor een goed dekkend AED-netwerk heeft Stichting Hartveilig Voorschoten hulp van de Voorschotenaren nodig. Er moeten namelijk zoveel mogelijk AED’s bij HartslagNu aangemeld worden. Verder is het van belang dat zoveel mogelijk mensen met een reanimatie-certificaat of EHBO-diploma zich aanmelden als burgerhulpverlener bij het landelijke oproepsysteem van HartslagNu. Zodra er bij de 112-meldkamer een reanimatieoproep binnenkomt, ontvangen deze mensen dan een oproep om direct hulp te verlenen of een AED op te halen.

AED in de buurt

Stichting Hartveilig Voorschoten is officieel partner van HartslagNu en is aangemerkt als ​een algemeen nut beogende instelling (ANBI). De stichting wordt met regelmaat benaderd door particulieren en VvE’s die graag een (buurt)AED zouden willen. In veel gevallen is er al een AED in de nabije omgeving aanwezig. Hoe dichter de AED bij de locatie van het slachtoffer hangt, hoe beter. Één AED bedient een gebied van 500 meter rondom.

Dankwoord

De EHBO Vereniging Voorschoten en Stichting Hartveilig Voorschoten willen middels dit bericht de heer Dick Lelieveld hartelijk danken voor zijn jarenlange inzet voor de inwoners van de gemeente Voorschoten. Tijdens de algemene ledenvergadering van de EHBO Vereniging in december zal een officieel afscheid plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio