21.1 C
De Bilt

Recordaantal bezoekers aan derde editie BlowUp Art Den Haag: ruim 47.000 mensen

Met een recordaantal bezoekers aan BlowUp Art Den Haag was de derde editie van de expositie in het Museumkwartier een groot succes. In iets minder dan drie weken tijd bezochten ruim 47.000 mensen de drijvende tuin op de Hofvijver.

BlowUp art

BlowUp Art is een jaarlijks terugkerende, vrij toegankelijke expositie in het Museumkwartier, het cultuurdistrict van Den Haag, met opblaaskunstwerken van nationale en internationale kunstenaars en designers. Dit keer vond de expositie plaats op één locatie; op een drijvende tuin op de Hofvijver. De publieksopening was op 9 mei. Afgelopen zondag, 2 juni, was de laatste dag dat bezoekers het eiland konden betreden.

De drijvende, natuur-inclusieve tuin met opblaaskunstwerken van Marcel Wanders, Studio Job, Sigrid Calon en Studio Mieke Meijer werd gecreëerd samen met mbo-studenten van de opleiding ‘Leefbare stad en klimaat’ van Yuverta. De groene elementen van de tuin krijgen – geheel in lijn met het gedachtengoed van natuur-inclusiviteit – een tweede leven als ‘stadsoase’ in de Schilderswijk.

thumbnail?sz=w1920&id=1lPPflVut8IcWZHnpUAH3EG2ja7dnhr0Y
Na afloop van BlowUp Art 2024 zijn de groene elementen van de drijvende beeldentuin gedoneerd aan StadsOases-Den Haag in de Schilderswijk. (Foto: Christian van der Kooy)

Het vele groen van het eiland wordt gedoneerd aan Marianne Edixhoven van StadsOases-Den Haag. Samen met andere initiatiefnemers en buurtbewoners wil ze hiermee een nieuwe oase voor de buurt aan de Hobbemastraat creëren. “Hier worden we heel blij van”, zegt Edixhoven bij het horen dat de planten van het BlowUp Art-eiland in de nieuwe ‘stadsoase’ bij haar een onderkomen krijgen.

De afgelopen dagen werd de ponton op de Hofvijver afgebroken. Eén van de drijvende wilgeneilandjes blijft echter nog even liggen. Curator van BlowUp Art, Mary Hessing, zegt: “Tijdens het event heeft een meerkoetje daar een nestje gemaakt; pril geluk wat niet verstoord mag worden.”

BlowUp Art Den Haag 2024 werd samengesteld en geproduceerd door Mary Hessing voor BinnenhofBuiten, dat gedurende de renovatie van het Binnenhof activiteiten organiseert in opdracht van The Hague & Partners en gemeente Den Haag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio