16.1 C
De Bilt

Schieoevers Safari in Delft op zaterdag 22 juni 2024

Op zaterdag 22 juni 2024 vindt de vierde editie van de Schieoevers Safari plaats. Tussen 13.00 en 17.00 uur kunnen bezoekers mee op fietssafari, boottocht of een kijkje nemen bij verschillende bedrijven in het maakgebied langs de Schie. Het thema van dit jaar is ‘innovatie’.

Schieoevers ontwikkelt zich de komende jaren tot een aantrekkelijk gebied om te werken, wonen en ontspannen. Tijdens de Schieoevers Safari nodigen bedrijven en gemeente Delft iedereen uit om het gebied te komen ontdekken.

Pop-up park

Bezoekers zijn van harte welkom voor een drankje in het pop-up park aan Schieweg 13. Hier krijgen zij een voorproefje van het park dat in de toekomst langs de Schie wordt aangelegd. Bij de maquette kunnen belangstellenden meer informatie krijgen over de toekomstplannen voor Schieoevers.

Speuren, fietsen, varen

Het pop-up park is ook het startpunt van allerlei activiteiten. Zo is er een speurtocht af te halen voor kinderen. Bezoekers kunnen aansluiten bij een van de fietstochten, begeleid door lokale ondernemers van Schieoevers. Onderweg horen zij meer over het gebied en nemen zij een kijkje bij innovatieve bedrijven. Naast de fietssafari is het ook mogelijk om Schieoevers per boot te verkennen. Tijdens een tochtje op een fluisterboot worden de passagiers getrakteerd op poëzie van lokale artiesten.

Innovatieve bedrijven tijdens Schieoevers Safari

In Schieoevers worden slimme oplossingen bedacht en gemaakt voor de wereld van morgen. Niet voor niets maakt het gebied deel uit van het Innovatie District Delft. Tijdens de Schieoevers Safari openen verschillende innovatieve bedrijven hun deuren. Zo laat Noria haar oplossingen zien om plastic afval in open water op te ruimen. En laat CEAD zien wat er allemaal mogelijk is met een 3D-printtechniek. Wie meer wil weten over de innovatieve ideeën en samenwerkingen die zijn ontstaan in Schieoevers, is om 15.30 uur van harte welkom bij de netwerksessie bij KD Lab.

Boulderen, beeldhouwen en bier

Naast innovatie en techniek, is er tijdens de Safari ook ruimte voor sport, kunst en ontspanning. Zo kunnen bezoekers meedoen aan een proefles boulderen bij Delfts Bleau, ontdekken zij de kunst van beeldhouwen bij Plurasculp en zijn er rondleidingen in stadsbrouwerij De Koperen Kat. Het volledige programma is te vinden op www.delft.nl/schieoevers-safari.

De Schieoevers Safari duurt van 13.00 tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken. Ook de meeste activiteiten zijn gratis. Voor sommige activiteiten is vooraf aanmelden mogelijk of verplicht. Kijk voor meer informatie op:  www.delft.nl/schieoevers-safari

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio