Scholen gaat weer beginnen: houdt u rekening met de kinderen op de weg?

RijswijkKomende week gaan de scholen weer beginnen, ook in Rijswijk. Na de vakantie is het voor kinderen weer wennen om naar school te fietsen. Daarom vraagt de gemeente extra aandacht voor de verkeersveiligheid rondom scholen met de campagne ‘Wij gaan weer naar school’.

Veel kinderen op de fiets naar school

Voor veel kinderen en ouders is het spannend om weer naar school te fietsen. Met alle nieuwe indrukken is het lastig de aandacht er 100% bij te houden en zijn ze wat minder alert op het verkeer. Ook voor automobilisten is het na een relatief rustige periode op de weg weer even wennen. De campagne ‘Wij gaan weer naar school’ attendeert weggebruikers op schoolgaande kinderen. De campagne wordt jaarlijks in september door de gemeente ingezet bij de start van het nieuwe schooljaar.

Poster scholen gaan weer beginnen van Dick Bruna

Op posters en borden verspreid over de stad zijn afbeeldingen van Dick Bruna figuurtjes te zien met de tekst ‘Wij gaan weer naar school’. Deze zorgen ervoor dat verkeersdeelnemers beter opletten. Uit onderzoekt blijkt namelijk dat de Dick Bruna afbeeldingen effect hebben op het rijgedrag van automobilisten. Zij verlagen hun snelheid bij het zien van afbeeldingen.

Veilig naar school

Wethouder Mobiliteit Björn Lugthart benadrukt het belang van verkeersveiligheid: “Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer, meer nog dan andere verkeersdeelnemers. Daarom vragen we weggebruikers om extra op te letten in het verkeer zodat de kinderen veilig naar school kunnen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio