9.9 C
De Bilt

School voor kinderen uit Oekraïne officieel geopend

Leidschendam-VoorburgMet het ophangen van de Oekraïense vlag en de vlag van de Trampoline, is dinsdag 14 juni aan De Haar 200 in Leidschendam een school voor kinderen uit Oekraïne officieel geopend. Hier wordt lesgegeven aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud. Leerlingen van de Nutsschool M.M. Boldingh uit Den Haag en de Trampoline uit Leidschendam-Voorburg overhandigden ter ere van de opening geld dat ze voor de school aan De Haar hebben opgehaald met een aantal activiteiten, zoals een rommelmarkt, het maken van Oekraïense kaarten en het verkopen van muffins en vredesduifjes.

Het gebouw aan De Haar is verbonden aan Kindcentrum Trampoline, een samenwerkingsverband van Lucas Onderwijs en Vlietkinderen. Voor elke groep staan 2 leerkrachten. Een Nederlandse voor de Nederlandse les en een Oekraïense voor vaklessen, zoals rekenen. Daarnaast is er aandacht voor het welzijn van de kinderen en wordt er iedere middag gesport, of een andere lichamelijke activiteit gedaan. Kinderopvangorganisatie Vlietkinderen werkt aan een speelgroep voor kinderen jonger dan 4 jaar. Deze groep krijgt ook een plek in de school aan De Haar.

SProjectleider Mariëtte van den Bosch neemt geld in ontvangst dat is ingezameld voor de school. Foto: gemeente Leidschendam-Voorburg

Wethouder Juliette Bouw: “Op dit moment verblijven er tientallen Oekraïense kinderen bij gastgezinnen in onze gemeente. Het is belangrijk dat ze hier snel naar school kunnen. Zo leren ze taal, krijgen ze weer ritme in hun dag en hebben ze contact met leeftijdgenootjes Ik hoop dat de kinderen hier een mooie tijd krijgen en dat zij zich hier ondanks de omstandigheden weer verder kunnen ontwikkelen en fijne contacten met andere kinderen kunnen hebben.”

Projectleider Mariëtte van den Bosch neemt geld in ontvangst dat is ingezameld voor de school. Foto: gemeente Leidschendam-Voorburg

Mariëtte van den Bosch, projectleider vanuit Lucas Onderwijs: “Er is in korte tijd veel werk verzet om het pand op te knappen en deze school te kunnen laten starten. We zijn dankbaar voor iedereen die heeft meegeholpen en voor al het speelgoed en spelletjes die zijn gedoneerd. We hopen dat we de kinderen na alles wat ze hebben meegemaakt een veilige, stimulerende omgeving kunnen bieden waar ze weer gewoon kind kunnen zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio