6.6 C
De Bilt

Schoolontbijt is van start gegaan in Zoetermeer

ZoertermeerEen goed ontbijt hoort bij een gezonde leefstijl. Daarom wordt er een gratis schoolontbijt geserveerd aan de leerlingen van de Regenboogschool en De Touwladder. De kinderen en hun ouders krijgen ook voorlichting over gezonde voeding en bewegen. Het gratis ontbijt is een proef en duurt tot het einde van het schooljaar. De wethouders Van Driel en Groeneveld kwamen deze week mee-eten met de kinderen.

Gezond schoolontbijt

Wethouder Jakobien Groeneveld (Jeugd):’’Een gezond ontbijt eten voordat je aan de dag begint, is belangrijk. Kinderen met een lege maag presteren slechter op school en zijn minder goed in hun sociale vaardigheden dan kinderen die wel hebben gegeten. Met deze proef gaan we kijken of de gezonde start gaat bijdragen aan betere prestaties.”
Kinderen die ontbeten hebben, hebben minder kans om later op de ochtend te gaan snoepen. Snoepen leidt tot overgewicht en een slecht gebit.

Zonder ontbijt

Wethouder Margreet van Driel (Werk & Inkomen): “Er zijn kinderen die zonder ontbijt naar school gaan. Ze hebben daardoor een grotere kans om leerachterstanden op te lopen. De gemeente zet zich dan ook graag in om kinderen in het basisonderwijs een gratis en gezond ontbijt aan te bieden op school.

De inzet van heel veel mensen hebben we het schoolontbijt nu ook in de wijk Seghwaert kunnen realiseren. Dit is niet mogelijk zonder betrokken vrijwilligers en ondernemers. Ik ben dan ook blij dat we hiermee kunnen bijdragen aan de versterking van de sociale infrastructuur /canvas van de wijk Seghwaert. Ik ben dan ook blij dat ik aanwezig was bij het eerste schoolontbijt op de basisschool de Touwlader te starten.’’

Leerlingen kunnen met een volle maag beter concentreren, halen betere cijfers en hebben daardoor meer kansen op de arbeidsmarkt. De kinderen ontbijten gezamenlijk voor schooltijd, het ontbijt wordt verzorgd door betrokken ouders, onderwijzers en andere vrijwilligers.

Proef

De gemeente werkt voor deze proef samen met de landelijke Alliantie Kinderarmoede en supermarkt Aldi, die zich net als de gemeente bij deze alliantie heeft aangesloten. Ook de Zoetermeerse Uitdaging en het Rode Kruis zijn bij de proef betrokken. Een goed ontbijt hoort bij een gezonde leefstijl.

Daarom gaan de Regenboogschool en De Touwladder hun leerlingen dagelijks een gratis ontbijt serveren. Bij de Regenboogschool krijgen de kinderen sinds 1 december een lekker ontbijtje. De Touwladder start eind januari/februari. De kinderen en hun ouders krijgen ook voorlichting over gezonde voeding en bewegen. Het gratis schoolontbijt is een proef en duurt tot het einde van het schooljaar.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio