15.1 C
De Bilt

Scouting de Paauw kreeg werkbezoek

Scouting de Paauw kreeg dinsdagmiddag een werkbezoekvan wethouder Cultuur en Welzijn, Ronald Zoutendijk. Tijdens dit bezoek heeft de wethouder een rondleiding gekregen over het terrein. Ook is er gesproken met Hans Waals van de Stichting Scouting de Paauw Wassenaar en Rick Groenewege van de Vereniging Scouting de Paauw Wassenaar over het belang en de toekomst van de scouting.

Ontstaan uit fusie

Scouting De Paauw is ontstaan uit een fusie van Scouting Willibrord en Scouting Van Wassenaer Van Obdam. De nieuwe groep is genoemd naar Landgoed De Paauw in Wassenaar, waarin een van de clubhuizen ligt. Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema’s. Zo ook bij Scouting de Paauw, waarbij de groepen een sociaal en laagdrempelig karakter hebben. Het speciale van deze scoutingvereniging is dat het een water- en landscouting is.

Scouting de Paauw

Voor de jeugd van Wassenaar is de Scouting een belangrijke plek. In een eerder gesprek heeft de Scouting aangegeven om graag te willen samenwerken met andere lokale organisaties en hierdoor meer bij te dragen aan het welzijn van jeugd in Wassenaar. Tijdens het bezoek kreeg de wethouder een rondleiding over het terrein en werd er verteld over de verschillende ruimtes en grote ommuurde tuin.

Ook de staat van het gebouw kwam ter sprake. Wethouder Ronald Zoutendijk vond het waardevol om een bezoek te brengen aan de scouting en het te hebben over de rol van scouting in het jeugd(preventie)landschap: “Het is belangrijk voor de jeugd van Wassenaar dat zij terecht kunnen bij een scoutingvereniging. Het is een plek voor jongeren om samen te komen en natuurlijk plezier te hebben. Het is van belang dat deze organisaties behouden blijven, naast voorzieningen voor sport, cultuur en welzijn”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio