21.1 C
De Bilt

ShoppingNight REMIX: Den Haag maakt zich op voor speciale editie

Den Haag – De Haagse binnenstad maakt zich op voor een speciale editie van ShoppingNight. Tijdens ShoppingNight REMIX!, op zaterdag 25 mei, woon je terwijl je shopt heel veel modeshows en spectaculaire streetacts bij. Ook is er een nieuwe GREEN-Area. Hier vind je tal van duurzame mode, kan je tweedehands kleding kopen en workshops volgen om jouw kleding te repareren.

“ShoppingNight is zoveel meer dan een ‘winkelevent’, het is dé dag van het jaar om de binnenstad van Den Haag op haar best te ervaren. Combineer je bezoek aan de stad met het aanschouwen van een van de vele modeshows, midden op de Grote Marktstraat, of de Hoogstraat. Laat je verrassen door het bijzondere straattheater dat je in de winkelstraten kan tegenkomen, bezoek van tevoren een museum of sluit je dag af met een diner bij een van de vele restaurants” vertelt organisator Daphne Wray-Browne van Marketing Haagse Binnenstad. 

Het programma

Tijdens ShoppingNight word je van 13.00 tot 21.00 uur meegenomen in een wereld van mode, stijl en entertainment en beleef je het beste wat de Haagse binnenstad te bieden heeft.

Geniet van een leuke middag in de sfeervolle straten. Omringt door de nieuwste modetrends en de beste aanbiedingen. Van exclusieve boutiques tot bekende warenhuizen, er is voor ieder wat wils.

1. GREEN-Area

Bij de Green-Area komen de thema’s RE-USE, RE-PAIR en RE-CYCLE samen! Je vindt hier o.a. een tweedehands (ruil)markt in samenwerking met SWAPS, De Klerenmeisjes en Rejoes. Ook kan je hier kleding inleveren, of een naaiworkshop volgen zodat jij ook zelf je kleren kan maken. Ben je geen held met naald & draad? Geen probleem, je kan hier ook kleine RE-pairs laten uitvoeren. 

De GREEN-Area is te bezoeken op zaterdag 25 mei vanaf 13.00 uur. Locatie: tegenover Decathlon, Grote Marktstraat 54.

2. Catwalk op de Grote Marktstraat

Tegenover de Bijenkorf vind je een 12 meter lange catwalk waarop de hele middag en avond prachtige modeshows van o.a. de Bijenkorf, Paprika, TACHO, Zeeman, La Haye Confidential en Sam Friday te zien zijn. Ook zal hier om 15.00 uur ShoppingNight feestelijk worden geopend door Burgemeester Jan van Zanen.

De blauwe loper in de Hoogstraat (2023)
De blauwe loper in de Hoogstraat (2023) – Foto: The Hague & Partners-Nikki Born

3. Catwalk Hoogstraat

Stel je vanaf 13.00 uur op langs de 25(!) meter lange gele loper op de Hoogstraat en aanschouw de nieuwste trends gepresenteerd door o.a. Summum, Credo, de Rode Loper en Ba&sh.

Een 6-mans orkest op een fiets? Een 8-koppig Rhythm Band tussen het winkelend publiek? Hele bijzondere politiemannetjes op een wel héél bijzondere motor? Het kan allemaal in de Haagse binnenstad!

Bezoek eerst één van de Haagse topmusea in het Museumkwartier, of bekijk tussen 11.00 en 20.00 uur de bijzondendere opblaaskunstwerken van BlowUp Art Den Haag. Op de Hofvijver stelen vijf fabelachtige creaties van vooraanstaande Dutch designers de show in een weelderige tuin op een drijvend ponton. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten die je kan combineren met een bezoek aan ShoppingNight REMIX! op denhaag.com/binnenstad.

Houd denhaag.com/shoppingnight in de gaten voor het complete programma.

ShoppingNight REMIX!

  • Datum: 25 mei 2024
  • Tijd: 13.00 – 21.00 uur
  • Entree: gratis
  • Locatie: Binnenstad Den Haag (Grote Marktstraat, Spuistraat, Passage, Venestraat, Vlamingstraat, Hoogstraat, Plaats en Noordeinde)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio