7.7 C
De Bilt

Slottentoonstelling bij kunstvereniging Ars et Studium

In het Van Heeckerenhuis was woensdagavond 13 december de slottentoonstelling van de Wassenaarse vereniging van amateur beeldende kunstenaars Ars et Studium. Het was een feestelijke afsluiting van het jubileumjaar. Wethouder Cultuur en Welzijn, Ronald Zoutendijk, was hierbij aanwezig om de avond de openen.                         

Ars et Studium

De slottentoonstelling had als thema ‘1973’. Het jaar waarin de vereniging werd opgericht. Voor veel amateur beeldende kunstenaars uit de omgeving Wassenaar, Den Haag en Leiden was het lastig om in die tijd bij elkaar te komen. De behoefte was er zeker. In die tijd kwamen 13 kunstenaars samen in een handenarbeidlokaal van de Bonifaciusschool onder leiding van jhr. Klaas de Brauw.

In 2006 streek deze bloeiende vereniging neer in het Van Heeckerenhuis, waar het sindsdien is gevestigd op de eerste etage. Dit jaar is het aantal leden uitgegroeid tot maar liefst 135.

Slottentoonstelling

Tijdens de slottentoonstelling konden bezoekers genieten van allerlei verschillende vormen van kunst die dit seizoen zijn gemaakt. Van schilderijen, aquarellen, etsen, druktechnieken, keramiek tot glaskunst. De voorzitter heeft alle studiebegeleiders en vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Daarnaast kreeg begeleider Suzanne Banning een mooie bos bloemen voor haar vijftigste verjaardag.

Daarmee is ze even oud geworden als de kunstvereniging. Wethouder Cultuur en Welzijn, Ronald Zoutendijk, vond alle kunstwerken heel mooi om te zien. “Kunst en de studie daarvan dragen bij aan het welzijn van mensen en geeft kleur aan de samenleving”, aldus de wethouder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio