8.2 C
De Bilt

St. Jozefschool Wassenaar ontvangt het Seef-label voor verkeersveiligheid voor de vijfde keer

Wassenaar – Donderdag 16 november kreeg de St. Jozefschool het vijfde Seef-verkeersveiligheidslabel uitgereikt door wethouder Ritske Bloemendaal. Elke school die zich structureel inzet voor verkeersveiligheid krijgt een verkeersveiligheidslabel. 120 kinderen waren aanwezig bij de feestelijke uitreiking.

Het Seef-verkeersveiligheidslabel

SCHOOL op SEEF helpt bassischoolleerlingen om zich veilig en verantwoord te gedragen in het verkeer. De St. Jozefschool heeft van tevoren een checklist en een schoolactieplan ingeleverd bij de commissie. Hierin staat op welke onderdelen de school wordt beoordeeld en worden afspraken vastgelegd over de verkeerslessen. Ook maakten de leerlingen een plattegrond met (eventuele) gevaarlijke risico’s die ze tijdens de uitreiking aan de wethouder gaven. Alle (benodigde) documenten waren voldoende en daarmee heeft de St. Jozefschool voor de vijfde keer het label gehaald. Het verkeersveiligheidslabel is een certificaat dat wordt vergezeld door een labelbord dat bij de ingang van de school hangt.

Uitreiking

Voor de uitreiking zaten alle 120 leerlingen klaar voor de aftrap van wethouder Ritske Bloemendaal. Kort daarna reikte de wethouder het label uit aan de school. “Er doen meer scholen mee aan SCHOOL op SEEF, maar vijf keer op rij zo’n label winnen dat is wel uniek hoor. Dat is toch wel typisch De Jozef denk ik. Ze doen er hier écht alles aan om de kinderen veilig naar school te laten gaan”, aldus de wethouder. Naast de uitreiking van het label kregen twee leerlingen per klas een prijs voor het versieren van hun fiets.

Kijk voor meer informatie over de het lesprogramma van SEEF op SCHOOL www.schoolopseef.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio