12.5 C
De Bilt

Stagiairs en stagebedrijven ontvangen Haagse Ster

Op 12 en 19 juni ontvingen leerlingen uit het Praktisch Onderwijs en het Voortgezet Speciaal Onderwijs de Haagse Ster. De gemeente Den Haag zet met deze stageprijs jaarlijks leerlingen in het zonnetje. De beste stagebedrijven, die net even meer doen om jongeren te begeleiden, ontvingen ook een Haagse Ster. Voor veel jongeren uit zowel het speciaal- als praktisch onderwijs is er sprake van eindonderwijs. Na school zullen zij gaan werken. Daarom zijn stages voor deze leerlingen erg belangrijk om een goede kans te krijgen op de arbeidsmarkt.

De Haagse Sterren van dit jaar blonken in het schooljaar 2023-2024 uit in hun ontwikkeling tijdens de stage. Sommige van de leerlingen hebben zelfs al een mooie baan overgehouden aan de stage. Gerben Hagenaars, gemeentedirecteur onderwijs, sprak de stagiairs en stagebedrijven toe: ‘‘Vandaag zetten we de leerlingen, die uitblinken in hun kennis en vaardigheden die ze tijdens hun stage hebben laten zien, in het zonnetje. Ook de stagebedrijven willen we danken voor hun energie en vertrouwen. Jullie zijn allemaal toppers, echte Haagse Sterren!”.

Winnaars + Gerben Hagenaars. Foto: Fleur Beemster

De Haagse sterren van schooljaar 2023-2024:

Rado Ivanov (praktijkschool de Einder), Mitchell Schrijf (de Poort praktijkonderwijs), Diakumba Gassama (het Esloo College), Mariam Benali (het Viertaal College), Aslihan Igdir (Johan de Witt praktijkonderwijs), Dylan Kainde (de inspecteur de Vriesschool), Tugra Özalp (het Piramide College) en Frederique Jonker (de Bernardusschool).

thumbnail?sz=w1920&id=1zKvIZQNRnjOGmbX5SoYP452 MpKb6y8z
Haagse sterren sfeer 1. Foto: Fleur Beemster

Overzicht stagebedrijven

–         Den Haag Werkt – Food

–         Den Haag Werkt – Fietsdepot

–         Stichting Jeugdwerk buurthuis Sam Sam

–         Etos Fahrenheitstraat

–         HWW zorg Woonzorgcentrum Rivierenbuurt

–         Piket Glashandel Scheveningen

–         Bibliotheek Ypenburg

–         Hutten Catering, locatie Ministerie van Ministerie van EZ en Klimaat

–         Het Polderhuis

Organisaties die stageplekken beschikbaar hebben voor leerlingen uit het Voortgezet Speciaal of Praktijk Onderwijs kunnen een email sturen naar stage@geregeld.net. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio