Feestelijke start bouw duurzame woningen in Hoflanen RijswijkBuiten

Rijswijk – Begin deze week is op feestelijke wijze stil gestaan bij de start van de bouw van de eerste en tweede fase van project Hoflanen in de duurzame nieuwbouwwijk Rijswijk Buiten. In dit project worden 52 woningen gerealiseerd. Het aanbod is divers: van geschakelde eengezinswoningen tot compacte beneden-boven woningen. Met een flinke klap op een paal markeerden wijkwethouder Jeffrey Keus (gemeente Rijswijk) en Corné Bok (directeur Maas Wijkontwikkeling), onder toeziend oog van de toekomstige bewoners, de start bouw van de woningen.

Divers aanbod

Hoflanen ligt in deelgebied Parkrijk van de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat straks in verbinding staat met het veelzijdige stadspark. De lange lanen en knusse hofjes met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park. De ontwikkeling van twee woningen achter één gevel is uniek voor RijswijkBuiten.

Boven- en benedenwoningen populair

Corné Bok, directeur Maas Wijkontwikkeling: “20 van de 87 woningen zijn ontwikkeld als beneden-bovenwoningen vanwege de grote behoefte aan betaalbare koopwoningen. Het aantal inschrijvingen was enorm. De eerste kopers hebben, vanwege de coronamaatregelen, hun koopcontract digitaal aan de keukentafel ondertekend. Wij zijn dan ook erg verheugd dat we tijdens de start van de bouw alle toekomstige bewoners hier op de bouwplaats konden verwelkomen”.  

Betaalbare woningen in Rijswijk

“Vanwege de grote vraag naar betaalbare woningen in Rijswijk en de regio is bewust gekozen voor de ontwikkeling van zogenaamde beneden-bovenwoningen in plaats van enkel traditionele eengezinswoningen. We bouwen twee woningen achter één gevel, dus dat betekent de huisvesting van twee keer zoveel huishoudens (zowel starters als senioren) op hetzelfde stuk grond. We gaan slim om met de beschikbare ruimte en er ontstaat bovendien een diverse woonwijk, waar ruimte is voor zowel starters als doorstromers op de woningmarkt”, aldus wethouder Keus.

Duurzaam wonen én leven in Parkrijk

RijswijkBuiten mag zich niet voor niets de duurzaamste wijk van Nederland van Nederland noemen. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen en wordt de gasloze wijk verwarmd door middel van warmtepompen. In deelgebied Parkrijk maakt deelmobiliteit onderdeel uit van de ontwikkeling van de wijk.

Minder parkeerplaatsen, meer elektrisch rijden en bakfietsen

Zo zijn er in het nieuwe deel van Parkrijk minder parkeerplaatsen en wordt de mobiliteitsbehoefte van de toekomstige bewoners opgevangen door (elektrische) deelauto’s en (bak)fietsen. Dat levert meer ruimte voor voetgangers en fietsers op in de wijk én draagt bij aan een besparing op het milieu. Ook bouwen we in RijswijkBuiten klimaatadaptief: regenwater wordt bovengronds afgevoerd naar én opgevangen door speciale groenstroken en waterpartijen. Zodat schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur wordt voorkomen.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.hoflanen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img