17.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Stefan Meeusen nieuwe Algemeen Directeur bij NEN

Stefan Meeusen wordt met ingang van 1 september 2023 de nieuwe Algemeen Directeur van NEN, Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut in Delft. De RvT is verheugd met de aanstelling van Meeusen als algemeen directeur en opvolger van interim-directeur Gerard Rohaan per 1 september.

Stefan Meeusen

Meeusen heeft diverse directie- en managementfuncties bekleed. De afgelopen jaren heeft hij gewerkt als Managing Director bij Peterson & Control Union, een Rotterdams familiebedrijf in de Logistiek en Testing, Inspectie & Certificering (TIC). Daarvoor was Meeusen als CEO eindverantwoordelijk voor NPRC, de grootste binnenvaart- coöperatie van Europa, met vestigingen in diverse Europese landen. Daar heeft hij onder andere ervaring opgedaan met complexe governance vraagstukken. Verder bekleedt Meeusen diverse toezichthoudende functies. 

Wim Schimmel (voorzitter RvT): “Wij zijn van mening dat Stefan met zijn ervaring als bestuurder en opgebouwde kennis en interesses uitstekend voldoet aan hetgeen NEN nu nodig heeft: voortbouwen aan vertrouwen en stabiliteit bij medewerkers, klanten en stakeholders. En voorts om samen met het MT de organisatie aan te passen aan de trends en ontwikkelingen die voor NEN relevant zijn.”

“Ik kijk er enorm naar uit om met dit team van getalenteerde mensen samen te werken”, reageert Meeusen op zijn benoeming. “Om samen de toekomst van Koninklijke NEN – met recht al meer dan honderd jaar een instituut – vorm te geven. NEN en de mensen die NEN maken, dragen bij aan een betere wereld, door vertrouwen en zekerheid te brengen. Ik hoop snel de collega’s te ontmoeten, aan de slag te gaan en samen oplossingen voor de opgaves van morgen te creëren.”

Meeusen start op 1 september in zijn nieuwe functie, tot die datum blijft Gerard Rohaan interim-directeur bij NEN. In september zal Rohaan zorg dragen voor een zorgvuldige overdracht aan Meeusen, waarna zijn tijdelijke taak ten einde komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio