21.5 C
De Bilt

Structuurvisie Den Haag Zuidwest 2040: van betaalbaar wonen tot een fijne leefomgeving

‘Groen, stedelijk en vitaal Zuidwest’ is de titel van de Structuurvisie Den Haag Zuidwest 2040, die het college voor besluitvorming naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Hierin staat hoe het college de ruimtelijke ontwikkeling van Den Haag Zuidwest tot 2040 voor zich ziet. De komende twintig jaar moet er in het gebied flink geïnvesteerd worden in woningen, openbaar vervoer en voorzieningen zoals bedrijven, winkels, scholen en ontmoetingsplekken. Maar ook in de buitenruimte, zoals het groen, de straten, het water, de parken en sportvelden.

Structuurvisie Den Haag Zuidwest 2040

Wethouder Martijn Balster: “Bewoners hebben behoefte aan betere en betaalbare woningen, een veilige en leefbare omgeving, behoud van de wijk, saamhorigheid, groen en plekken voor ontmoeting. Deze onderwerpen staan daarom centraal in de plannen voor de komende twintig jaar.” Hij vervolgt: “In Zuidwest vervangen we 6500 verouderde sociale huurwoningen, renoveren we 8500 woningen en bouwen we 10.000 nieuwe betaalbare woningen.

Zo verbeteren we woonomstandigheden die nu met de hoge energierekeningen en de slechte staat van veel woningen echt beter moeten. Met als doel dat straks iedereen in Zuidwest gezond, veilig en betaalbaar kan wonen, in een fijne omgeving. Blijvers, want iedereen die dat wil kan betaalbaar blijven wonen in Zuidwest, doorstromers én nieuwkomers.”  

Nationaal Programma Zuidwest

De structuurvisie is onderdeel van het ‘Nationaal Programma Zuidwest’. Hierin werken bewoners, bedrijfsleven, corporaties, de Rijksoverheid, onderwijs, welzijns- en zorginstellingen, de gemeente en heel veel andere organisaties samen aan een sterker Zuidwest. Door te investeren in betere woningen, maar vooral ook door te investeren in de mensen, met als doel meer kansen en perspectief voor bewoners. Bijvoorbeeld door meer en passend werk te creëren, een gezondere leefstijl en beweging te stimuleren, te zorgen voor goed onderwijs met voldoende stageplekken en door armoede, schulden en eenzaamheid aan te pakken.   

De structuurvisie moet nu vastgesteld worden door de gemeenteraad. Meer informatie vindt u hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio