1.7 C
De Bilt

Studenten en senioren in 1 huis in Zoetermeer

Wethouder Ter Laak bezocht een wooncomplex van woningcorporatie Vidomes. In dit seniorencomplex wonen sinds kort ook studenten Elise en Elles. Zij brengen ‘een goede buur’ in de praktijk. Dit doen zij door te kijken wat zijn kunnen betekenen voor de bewoners, met als tegenprestatie woonruimte in Zoetermeer voor weinig kosten.

Verbinden van generaties of wonen en welzijn

Wethouder Ter Laak: “Ik ben onder de indruk van Elise en Elles. In korte tijd hebben zij hun buren leren kennen en samen met hen leuke gezamenlijke activiteiten bedacht, passend bij de bewoners. De bewoners van het complex zijn zichtbaar blij met de levendigheid van Elles en Elise. En Elles en Elise zijn blij met hun flat op een bijzondere plaats.

Als het succesvol is, kunnen dit soort nieuwe manieren van wonen en welzijn als voorbeeld dienen voor andere mogelijkheden in een buurt of wijk om het omzien naar elkaar te versterken. Onlangs is de woonzorgvisie door zorgorganisaties, woningbouwcorporaties en de gemeente vastgesteld. Als gevolg van die visie zijn we aan het experimenteren.  Samen willen we dit uitwerken de komende tijd.

Studenten in seniorencomplex

Inge van Oosten, Gebiesconsulent Vidomes: “We worden steeds ouder, wonen langer zelfstandig en hebben behoefte aan contact. We zien steeds meer oudere, alleenstaande, huurders met een klein of geen sociaal netwerk. Bij beperkingen in zelfredzaamheid en/of mobiliteit kan het zijn dat bewoners niet veel meer buiten komen. Of dat ze geen activiteiten meer ondernemen die ze wel leuk vinden om te doen. Aan de andere kant is de woningnood onder studenten hoog. Breng je deze twee zaken bij elkaar, dan krijg je ‘Student in huis’!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio