9.4 C
De Bilt

Gemeente stelt subsidieplannen vast met focus op kwetsbare inwoners Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeesters en wethouder heeft de subsidieverdeling voor belangrijke projecten vastgesteld. Een maatje voor kinderen die dat tijdelijk nodig hebben. Drugs- en alcoholgebruik voorkomen bij jongeren, in samenwerking met hun ouders en docenten. Een lessenreeks voor jeugd om hen zelfvertrouwen te geven. BlockJam en Themaworkshops. Een vervolg van de aanpak van eenzaamheid komend jaar. Dit is een aantal van de activiteiten die in 2023 en 2024 door tientallen organisaties en verenigingen worden uitgevoerd.

Wethouder Philip van Veller: “Het aanbod van maatschappelijke partners is erg groot. Daarom hebben we een aantal keuzes moeten maken. Daarbij hebben we gekeken naar een aantal criteria, zoals welke activiteiten bij de doelen en taken van de gemeente passen en of de meest kwetsbare doelgroepen worden bereikt. Met de plannen die er nu liggen, denken we de komende jaren de beste passende activiteiten te hebben voor de inwoners die deze het hardst nodig hebben.”

Subsidietafels

De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt met zogenoemde subsidietafels. Organisaties die activiteiten aanbieden rond een bepaald thema, zoals opvoeden, talentontwikkeling of financiële zelfredzaamheid, gaan met elkaar in gesprek om het aanbod op elkaar af te stemmen. Ze maken samen één plan voor de komende 2 jaar, waarmee ze inwoners zo goed mogelijk willen ondersteunen. In totaal is hiervoor bijna 9 miljoen euro beschikbaar. Dit plan is een advies aan het college.

De organisaties aan de tafels hebben onlangs plannen voor de komende 2 jaar ingediend, die bij elkaar opgeteld een te groot en duur pakket opleveren. Ze werden het onderling niet eens over een gezamenlijk plan dat wel binnen het subsidiebudget past. Daarom moest de gemeente keuzes maken.

Optimale mix

Wethouder Van Veller: “Als gemeente zien we natuurlijk graag dat organisaties zich voor de inwoners inzetten. Daar stellen we dan ook geld voor beschikbaar. Helaas zijn de partners aan de tafels er niet onderling uitgekomen om hun activiteiten af te stemmen binnen de doelen en het geld dat beschikbaar is. De keuzes die we moesten maken waren niet altijd even makkelijk, maar leiden wel tot een optimale mix van activiteiten binnen de doelen en het beschikbare geld.”

Meer informatie is te lezen op www.lv.nl/subsidietafels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio