18.4 C
De Bilt
zondag, 3 juli 2022

Subsidieregeling voor sociale en vitale stad vereenvoudigd

De subsidieregeling Samen Sociaal en Vitaal Den Haag 2022 is na aanbevelingen vanuit de stad aangepast en vereenvoudigd. De regeling moet de vitaliteit, zelfredzaamheid en participatie van kwetsbare inwoners helpen versterken. De subsidie voor 2023 kan vanaf 1 juli worden aangevraagd.

Subsidieregeling

“Toen wij vorig jaar de nieuwe subsidieregeling introduceerden, kregen we vanuit de politiek en de stad de kritiek dat die zowel in de uitvoering als in de uitwerking verre van perfect was. We hebben de regeling daarom versneld geëvalueerd en een aantal bijeenkomsten met betrokken organisaties belegd om te horen hoe wij de subsidieregeling kunnen verbeteren. We hebben geluisterd naar de stad en voor 2023 is de subsidieregeling dan ook aanzienlijk verbeterd en vereenvoudigd”, aldus wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid.

Zelfstandig kunnen leven

Het stadsbestuur wil dat alle inwoners een zelfstandig leven kunnen leiden en volwaardig en betekenisvol aan de samenleving kunnen meedoen. Waar zij dit niet zelfstandig of met hulp van de omgeving kunnen, wil de gemeente inwoners ondersteunen.

“Met de regeling Samen Sociaal en Vitaal Den Haag mikken wij vooral op de ondersteuning van senioren, inwoners die kampen met de gevolgen van eenzaamheid, mantelzorgers, inwoners met een beperking, en kwetsbare inwoners die ondersteund worden door vrijwilligers”, aldus wethouder Parbhudayal.

De subsidie voor 2023 kan vanaf 1 juli worden aangevraagd. Er zijn verschillende categorieën. Alle informatie over deze subsidie is te vinden op: https://www.denhaag.nl/nl/subsidies/subsidies-zorg-en-welzijn/subsidie-samen-sociaal-en-vitaal.htm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio