17.2 C
De Bilt

Surfclub Wassenaar populairder dan ooit!

De Surfclub aan de Wassenaarse Slag is de hotspot voor wind- en kitesurfers in Wassenaar. Helaas heeft de Surfclub slechtere tijden gekend: in 2021 is er brand ontstaan en bleef er niets meer over van het clubgebouw. Met behulp van inwoners van Wassenaar, leden van de Surfclub en de gemeente is het gebouw opnieuw opgebouwd. Inmiddels staat er weer een mooi clubhuis aan zee en zijn ruim 140 surfers lid van de vereniging. Wethouder sport, Laurens van Doeveren, bezocht op woensdag 20 maart de Surfclub en sprak met voorzitter Ivar Schutte over de heropbouw van de club en het clubhuis.

Op een rustig plekje aan de Wassenaarse Slag vestigen Ivar Schutte (Surfclub Wassenaar) en Ingo Lenting (eigenaar strandhut Simpel Aan Zee) zich met hun ondernemingen. Ze gaan los van elkaar te werk, maar lopen dagelijks bij elkaar naar binnen voor een praatje of een kopje koffie. Samen maken zij van dit stukje strand een fijne plek waar iedereen welkom is. “We proberen een ‘vibe’ te creëren waar mensen voor terug willen komen.”, zegt Ivar over het clubhuis van de Surfclub. Voor Ivar was het pijnlijk toen hij zijn clubhuis in 2021 in rook op zag gaan. Een crowdfunding leverde €40.000 op en samen met leden van de Surfclub en een bijdrage van de gemeente, kon hij een nieuw clubhuis opbouwen.

Wethouder Van Doeveren is trots op het resultaat: “Watersporten zijn een fantastische toevoeging voor het strand van Wassenaar. De Wassenaarse Slag is een prachtige plek waar jong en oud kan sporten, ontspannen en genieten van de natuur in en langs het water. Met de nieuwe strandvisie hoopt het College de verenigingen en hun uitdagingen op het strand samen aan te gaan”.

Nog meer watersport naast Surfclub

Sport en Wassenaar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met veel verschillende sportverenigingen kunnen alle Wassenaarse sporters ergens terecht. Surfers in Wassenaar hebben nu een prachtige ‘spot’ die flink gebruikt wordt. En dat is te merken. Onlangs vestigde kiteschool ‘De Windhoek’ zich naast de Surfclub en inmiddels zorgen zij samen voor gezelligheid en sportiviteit aan het strand. En dat blijft niet onopgemerkt: het ledenaantal van de club stijgt razendsnel en de wachtrij blijft groeien. Om alle nieuwe leden welkom te kunnen heten, is uitbreiding van de faciliteiten genoodzaakt.

Veiligheid in zee

Strand, zee en zon: de perfecte ingrediënten voor een dagje uit. Echter zijn Ivar en Ingo zich ook bewust van de gevaren van het water. Voor de watersporters gelden daarom strenge regels. Iedereen die gaat surfen of kitesurfen meldt zich eerst bij de Surfclub, zijn op de hoogte van de regels en als zij het water in gaan dragen ze een rood ‘wetshirt’. Daarnaast werken de Surfclub en Simpel Aan Zee nauw samen met de reddingsbrigade en helpen zij mee met het redden van mensen uit zee, als dat nodig is. Veiligheid staat voorop, zodat eenieder kan genieten van de Wassenaarse Slag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio