20 C
De Bilt

Activiteitenprogramma Tour De France Femmes in Den Haag trapt af met sprintrace

Het startsein voor het Haagse activiteitenprogramma dat in aanloop naar de Tour de France Femmes wordt georganiseerd werd op zaterdagmiddag 25 mei gegeven. Het Lange Voorhout kleurde geel tijdens een sportieve en ludieke sprintrace tussen wethouder Hilbert Bredemeijer en voormalig wielrenster Leontien van Moorsel.

Nadat Bredemeijer en Van Moorsel de sprintrace openden, gingen vele Hagenaars, oud én jong, de strijd met elkaar aan. Op leuke, ludieke of sportieve fietsen legden zij een sprint af en waanden zij zich even de wielrensters die op 12 augustus tijdens de Grand Départ finishen op Kijkduin.

Tour de France Femmes in Den Haag 

Den Haag is op maandag 12 augustus de trotse finish-stad van de eerste etappe van de Tour de France Femmes. Deze grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld start voor het eerst buiten Frankrijk. Meer dan 150 wielrensters strijden die dag om de felbegeerde gele trui in onze stad. Een unieke gebeurtenis.

Sportwethouder Hilbert Bredemeijer kijkt terug op een geslaagde dag: “De Tour de France Femmes wordt een sportief feest voor de hele stad en daar gaven wij vandaag het startschot voor tijdens deze sprintrace. De komende maanden ademt Den Haag sport en vooral wielrennen. Er zijn tal van evenementen en activiteiten door de hele stad. Er is voor iedereen wat te doen: voor jong en oud, van cultuur- tot sportliefhebber, iedereen is welkom. Ik kan niet wachten!”

Dit kunnen Hagenaars verwachten

Tot en met 12 augustus zijn er allerlei Tour de France Femmes activiteiten in Den Haag. Bijna alle activiteiten zijn gratis. Van een scholenprogramma tot een ‘Tour de France Femmes themaweek’ in het Zuiderparktheater. En van een Tour de France Femmes toertocht tot een gezellig fietsfestival in het Zuiderpark.

Activiteitenkalender:

  • Fietsactiviteiten tijdens de TeamNL Sport Experience (3 juli t/m 10 augustus)
  • Fototentoonstelling ‘Haagse vrouwen op de fiets’ (vanaf 15 juli) Fietsactiviteiten tijdens Zuiderpark Vakantiepark (6 t/m 8 augustus)
  • Dames clinics en open dag bij wielervereniging HSK Trias (10 augustus)
  • Tour de France Femmes Toertocht (11 augustus)
  • Fietsfestival Zuiderpark (12 augustus)

Finish op maandag 12 augustus

Hagenaars worden aangemoedigd om op 12 augustus een plek te vinden langs het parcours, het gratis fietsfestival in het Zuiderpark te bezoeken of de rensters toe te juichen bij de finish op Kijkduin. De 154 wielrensters fietsen die dag, verdeeld in 22 ploegen, van Rotterdam via het Westland dwars door Den Haag naar de finish van deze eerste etappe op het vernieuwde Kijkduin. 

Haagse Sportzomer

De finish van de eerste etappe van de Tour de France Femmes op Kijkduin is onderdeel van de Haagse Sportzomer. Samen met onder andere de TeamNL Sport Experience en het EK Beachvolleybal op het Scheveningse strand zorgen deze evenementen voor een zomer vol sportief plezier in Den Haag. Evenementen om sport te beleven, te bekijken, geïnspireerd te raken door Haagse topsporters en natuurlijk ook om zelf mee te doen. Den Haag is niet voor niets dé sportstad aan zee. 

Kijk voor alle sportieve activiteiten deze zomer op: denhaag.nl/sportzomer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio