1.7 C
De Bilt

Uitbreiding terrassen ook deze winter mogelijk

Het komende winterseizoen kunnen horecaondernemers nog eenmaal gebruikmaken van de regeling voor ruimere terrassen. Dit geldt voor de periode vanaf 1 november 2022 totdat er een nieuw gemeentebreed terrassenbeleid is ingevoerd. Horecaondernemers en sportverenigingen kunnen dit via een versnelde procedure regelen. De raad besluit hier in november over.

Wethouder economie Astrid van Eekelen: “Hiermee willen we ondernemers ondersteunen om opgelopen achterstanden vanwege de coronamaatregelen weer goed te maken. Zo blijven onze winkelgebieden levendig en kunnen inwoners veel plezier beleven van de verruiming van terrassen.”  

Terrassenbeleid

Om de gevolgen van corona voor horecaondernemers te beperken, zijn tijdelijke terrasuitbreidingen mogelijk gemaakt in 2020, 2021 en dit jaar. Per

1 november 2022 eindigt de huidige tijdelijke uitbreidingsmogelijkheid. Op dit moment werkt de gemeente aan een nieuw duurzaam en gemeentebreed terrassenbeleid. Naar verwachting zal het voorstel begin 2023 aan de raad worden voorgelegd. Om de tijd tussen 1 november 2022 en het nieuwe beleid te overbruggen wordt nog éénmaal de mogelijkheid tot terrasuitbreiding aan horecaondernemers geboden.

Versnelde procedure

Een horecaondernemer of sportvereniging moet een terrasverruiming aanvragen bij de gemeente. Ondernemers gaan zelf in gesprek met omwonenden voor hun schriftelijke instemming voor de terrasuitbreiding. Ondernemers die in 2022 een terrasuitbreiding hadden worden door de gemeente benaderd. Zo worden zij zo goed mogelijk gefaciliteerd en kost de aanvraag hen minder tijd.

Meer informatie over de versnelde procedure is te vinden op: https://www.lv.nl/uitbreiden-terras

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio