31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Nieuwe vaccinatielocatie GGD Haaglanden opent in Delft

Delft – GGD Haaglanden bereidt de opening voor van een nieuwe vaccinatielocatie. Naar verwachting opent de nieuwe locatie op maandag 8 maart. Dit keer op de voormalige locatie van voetbalvereniging Delfia aan de Mozartlaan 664 in Delft. Hiermee wordt de vierde vaccinatielocatie in de regio Haaglanden een feit; eerder opende GGD Haaglanden een locatie bij het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag (sinds 11 januari), in het HagaZiekenhuis aan de Sportlaan in Den Haag (sinds 8 februari) en in Zalencentrum De Brug in ’s-Gravenzande (sinds 15 februari).

Aantal bezoekers per dag

Vanaf de opening begint GGD Haaglanden op de nieuwe locatie in Delft met het vaccineren van ongeveer 400 personen per dag. Dit zijn in eerste instantie medewerkers in de langdurige zorg en mobiele, thuiswonende ouderen. In de loop van de tijd worden er meer doelgroepen gevaccineerd. Naarmate er meer vaccins beschikbaar zijn, worden er ook meer personen per dag gevaccineerd. De locatie aan de Mozartlaan is op termijn geschikt voor circa 800 vaccinaties per dag.

Openingstijden vaccinatielocatie

De vaccinatielocatie aan de Mozartlaan is in eerste instantie open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Mogelijk worden de openingstijden verruimd als GGD Haaglanden meer mensen per dag kan gaan vaccineren. In dat geval zal de locatie open kunnen zijn van 8.00 tot 20.00 uur. Naar verwachting blijft deze locatie tot het einde van het jaar in gebruik.

Bereikbaarheid

De locatie aan de Mozartlaan is gekozen vanwege de bereikbaarheid en de goede parkeermogelijkheid. In de komende weken wordt ongeveer de helft van het oude voetbalveld ingericht als parkeerplaats. Voor het vaccineren komen in de bestaande voetbalkantine zogenoemde prikloketten.

Voor het parkeren van auto’s en fietsen zal het eigen terrein volledig worden benut. Hierdoor is het gebruik van parkeerplaatsen aan de openbare weg niet nodig en is last voor omwonenden minimaal. Voor bezoekers die per openbaar vervoer komen, rijdt de Delfthopper-bus. De locatie is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Ook zijn er rolstoelen op de locatie beschikbaar.

Vaccinatie bij de GGD

Mensen kunnen zich alleen op afspraak laten vaccineren. Iemand die van de huisarts, werkgever of van het RIVM een uitnodiging heeft gekregen voor een coronavaccinatie bij de GGD, maakt een afspraak via het landelijke telefoonnummer uit de uitnodigingsbrief. Bij het maken van de afspraak kan degene – op basis van beschikbaarheid – zelf kiezen naar welke locatie hij/zij gaat. Dat kan bijvoorbeeld ook een vaccinatielocatie in Hollands Midden, Rotterdam of Kennemerland zijn.

Meer informatie
GGD Haaglanden vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op www.coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie. Ook vindt men daar algemene informatie. Voor vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar. Specifieke informatie over het vaccineren bij GGD Haaglanden staat op www.ggdhaaglanden.nl/coronavaccinatie. Wie een vraag of een klacht heeft over het vaccineren, kan deze mailen naar corona.klachten@ggdhaaglanden.nl. Heeft u een vraag aan de gemeente over de vaccinatielocatie of de werkzaamheden? Kijk dan op www.delft.nl/contact voor de contactmogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio