22.7 C
De Bilt

Verduurzamen Haagse economie met ruim €22 miljoen aan Europese subsidies

De Haagse economie moet de komende jaren een flinke impuls krijgen. Binnen het programma ‘Kansen voor West’ is er ruim €12 miljoen beschikbaar voor investeringen in regionale innovatie- en klimaatprojecten en €10 miljoen voor projecten in Haagse ontwikkelgebieden, gericht op arbeidsmobiliteit, klimaat en het creëren van draagvlak voor maatschappelijke transities.

Kansen voor West

‘Kansen voor West’ heeft als doel het stimuleren van innovaties die bijdragen aan een groene, veilige en duurzame samenleving en de concurrentiekracht van West-Nederland . Het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO) financiert het programma. In deze derde fase komt er geld beschikbaar voor het opschalen van projecten. Wethouder economie Saskia Bruines: “Ik ben ontzettend trots en blij dat zoveel ondernemers Kansen voor West steeds beter weten te vinden. Dit is een mooie impuls voor de Haagse economie.”

Haagse ontwikkelgebieden

Gedurende vier jaar is het voor ondernemers mogelijk om projecten in te dienen. De eerste ronde start op 1 juni. Den Haag Zuidwest, de stadsdelen Centrum, Haagse Hout en Laak en de bedrijvenzones Scheveningen Haven, Westvlietweg en Forepark/Ypenburg vormen de ontwikkelgebieden voor de stedelijke projecten. “Den Haag heeft net als veel andere steden te maken met uitdagende maatschappelijke transities. Dit vraagt om investeringen in projecten die hieraan bijdragen. In de afgelopen periode is de basis gelegd, nu gaat het om de implementatie en het opschalen van deze innovaties” geeft wethouder Bruines aan.

Investeringen voor groene projecten

Het belang van deze Europese subsidie is de afgelopen jaren goed zichtbaar geworden. Denk aan het drijvend zonnepark voor de kust van Scheveningen en de ontwikkeling van een klimaatneutrale kas. Het Haagse bedrijf BBBLS maakt gebruik van zeepbellen als isolatiemateriaal tussen de dubbelwandige laag van de kas. Een mooi voorbeeld van samenwerking in de regio met een tuinbouwbedrijf in het Westland.

Kansen voor West III

Het Haags Uitvoeringsprogramma is onderdeel van het programma ‘Kansen voor West’. Naast Den Haag zijn ook de gemeenten Rotterdam, Amsterdam en Utrecht en de en de vier provincies betrokken. Deze week is de derde editie van deze samenwerking van start gegaan. De komende zeven jaren wordt er in totaal €237 miljoen geïnvesteerd in de economie van West-Nederland.

Lees hier meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio