6.9 C
De Bilt

Pilot verduurzamen gemeentelijk vastgoed goed van start

Voorschoten De gemeente Voorschoten wil zijn gemeentelijk vastgoed de komende jaren gaan verduurzamen. In de week van 15 november jl. is hiermee een goed begin gemaakt. Activiteitencentrum De Boschbloem en peuterspeelzaal De Boschfluiters werden volledig voorzien van energiezuinig HR++glas.

De gemeenteraad besloot in mei 2021, met het oog op energie en klimaatsveranderingen, tot verduurzamen van haar gemeentelijk vastgoed. Daarnaast volgt zij hiermee de landelijke energiemaatregelen.

Pilot

Zo is besloten dit jaar te beginnen met deze ambities en start een pilot (doe- en leertraject) voor twee panden in haar gemeentelijk vastgoedportefeuille. De opgedane ervaringen worden meegenomen in het vervolgproject verduurzamen gemeentelijk vastgoed. Hiervoor werd in de begroting van 2021 een investeringskrediet beschikbaar gesteld. De Boschbloem en de Boschfluiters vormen samen met Alettahof de pilot van dit beleid. De gemeente zal de opgedane ervaringen bij de aanpassingen aan het buurthuis en peuterspeelzaal aan de B.S. van der Oyelaan en de Sixlaan meenemen in het vervolgproject. Dit staat gepland voor 2022.

HR++ glas

Het plaatsen van HR++ ramen past in het voorgenomen beleid van de gemeente om meer gemeentelijk vastgoed in Voorschoten te verduurzamen. De Boschbloem en de Boschfluiters zijn gehuisvest in een pand met dubbel glas. Na 33 jaren waren deze ramen aan vervanging toe. Het dubbel glas werd vervangen door HR++ glas, dat voor veel minder warmteverlies zorgt. Voor de gebruikers van het gebouw levert dit veel meer comfort op. Daarnaast resulteert dit in een lagere energierekening en is het uiteraard goed voor het klimaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio