20.7 C
De Bilt

Verlichting bij oedeem na borstkanker door beha gemaakt door ervaringsdeskundigen

Pijnacker – De diagnose borstkanker en het behandeltraject wat daarop volgt zijn zeer ingrijpend. De intensieve behandelingen tegen borstkanker kunnen vervelende lange termijn gevolgen hebben, zoals chronische lymfoedeemklachten in en om de borst, oksel en arm.

Bratelle

De Bratelle beha geeft compressie én massage, deze combinatie zorgt bij het dragen van de beha voor een lichte massage van de borsten, oksel en rug. Dat zorgt voor vochtafdrijving en verzachting van littekens en harde schijven in en om de borst.

Oedeem bestrijden met zelf ontwikkelde beha

De ontwikkelaars zijn ervaringsdeskundig. Anita Schimmel: “Het is onzichtbaar leed. Voor de buitenwereld ben je genezen van borstkanker, maar 1 op de 4 vrouwen krijgt er levenslang oedeem voor terug. Omdat ik geen goed werkende beha kon vinden, heb ik in 2020 besloten deze zelf te ontwikkelen. Met het dragen van de Bratelle weet ik dat iedere beweging vocht afdrijft in plaats van pijn oplevert.” 

Iedereen die de beha wil passen is op 1 april welkom bij Huid- en Oedeemtherapie Kempers, Emmapark 12 in Pijnacker vanaf 10:00 uur. Heeft u interesse in een vrijblijvend pasmoment of informatie? Mail Helene Kempers huidtherapie@emmapark12.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio