13.1 C
De Bilt

Vier Fête de la Nature in Wassenaar

Wassenaar – Op zondag 4 september viert ook Land van Ons, samen met IVN Natuureducatie, het jaarlijkse feest van de natuur (Fête de la Nature). Op het nieuwste perceel van de burgercoöperatie, aan de Rijksstraatweg 601, Wassenaar, kunnen belangstellenden kennis maken met de kersverse eigenaren van het bollenperceel. Tijdens een wandeling rond het terrein zijn er voor jong en oud activiteiten uitgezet die te maken hebben met natuur op boerenland, biodiversiteit en de verbetering ervan. Praktische informatie is te vinden op https://fetedelanature.nl/activiteit/land-van-ons-wassenaar/

Activiteiten voor meer biodiversiteit

Tussen de zorgwekkende berichten over klimaat, COen stikstof-uitstoot vieren de organisatoren van Fête de la Nature door heel Nederland samen met bezoekers wat er allemaal juist WEL goed gaat in onze natuur. In Wassenaar wordt op het nieuwste perceel van Land van Ons uitleg gegeven over de (voor)geschiedenis van en de biodiversiteitsplannen voor dit perceel. Op bepaalde plekken tijdens de rondwandeling kunnen bezoekers zelf bekijken wat voor planten en dieren er leven in de sloten, op het land en in de bodem.

Met behulp van IVN kaarten, of een daarvoor geschikte app zoals Obsitentify, kun je opzoeken hoe de planten en dieren heten. Er is een schminkhoek en er zijn bescheiden versnaperingen. In een aparte kraam zijn Land van Ons boekweit- en huttentutproducten te koop, afkomstig van de eigen gronden. 

Fête de la Nature: Feestje met de buren

“Fête de la Nature biedt een fantastische gelegenheid om een feestje met de buren te vieren. We hopen dat veel mensen een kijkje komen nemen en dat zij enthousiast zijn over de plannen voor verbetering van biodiversiteit in natuur en op boerenland” aldus Caroline de Roos, kwartiermaker voor Land van Ons/Wassenaar.

Iedereen kan meedoen

Land van Ons is een landelijke burgercoöperatie met inmiddels meer dan 20.000 deelnemers die allemaal een paar of een heleboel m2 kochten. Met het ingelegde kapitaal koopt de coöperatie landbouwgronden aan, zij bezit op dit moment al percelen in negen provincies, met nog twee in de pijplijn. Overal wordt gewerkt aan het herstel van het landschap en de biodiversiteit. Meer biodiversiteit betekent: meer soorten planten en dieren die samen zorgen voor een sterkere en evenwichtige natuur, die een gezonde leefomgeving vormt voor mens en dier. www.landvanons.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio