15 C
De Bilt

Voordracht Huri Sahin als nieuwe burgemeester voor Rijswijk

De gemeenteraad van Rijswijk heeft Huri Sahin op dinsdag 11 oktober 2022 voorgedragen als nieuwe burgemeester voor de gemeente Rijswijk. Huri Sahin is momenteel directeur Stichting Lokaal, centrum voor democratie. Huri Sahin kenmerkt zich als een prettige, warme persoonlijkheid, toegankelijk, menselijk en loyaal.

Verder kenmerkt Huri zich als een iemand met het vermogen om te verbinden en die veel ruimte geeft aan anderen. Huri Sahin is een stevige en ervaren bestuurder die Rijswijk een nieuw gezicht geeft en kan zorgen voor verbinding in de stad en daarbuiten. Straalt op natuurlijke en prettige wijze gezag uit en kan de burgemeester zijn die vernieuwing brengt, een duidelijke motivatie heeft voor onze stad en aangeeft mee te willen groeien met het groeiende Rijswijk.

Wie is Huri Sahin?

Huri Sahin is 47 jaar oud. Zij is geboren in Deventer, woonachtig te Zoetermeer. Zij startte haar politieke carrière in 2002 als gemeenteraadslid in Zoetermeer en tussen 2014 -2018 als statenlid in de Provincie van Zuid-Holland actief. Zij is nu naast haar directeurschap en divers andere bestuurlijke activiteiten onder andere lid van de Raad voor Openbaar Bestuur.

Profielschets

De Vertrouwenscommissie, bestaande uit tien leden van de raad, heeft in de afgelopen maanden de voordracht aan Zijne Majesteit de Koning voorbereid. De basis daarvoor werd gevormd door de profielschets die de gemeenteraad op 1 juni 2022 vaststelde.

Voordracht

De voordracht wordt, om de kroonbenoeming mogelijk te maken, aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is pas definitief zodra de Koning het Koninklijk Besluit heeft getekend. De gemeenteraad gaat er vanuit dat mevrouw Sahin op 12 december 2022 formeel kan worden beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester Rijswijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio