12.3 C
De Bilt

Gemeente Voorschoten huurt kantoorruimte aan Van Beethovenlaan

De gemeente Voorschoten gaat kantoorruimte huren aan de Van Beethovenlaan 69. Daardoor is er binnenkort weer voldoende kantoorruimte voor de medewerkers voorhanden. Het besluit is onder voorbehoud van instemming door de gemeenteraad. Naar verwachting neemt de raad op 23 mei een besluit. Het huren van de bedrijfspanden in Schoolstraat 13 en 19 en op Treubplein 3 gaat niet door.

In mei 2022 realiseerde de gemeente Voorschoten in een gedeelte van het gemeentehuis noodopvangplekken. Die waren bestemd voor meer dan tachtig vluchtelingen uit Oekraïne. Een menselijk besluit, al leidde het voor de medewerkers tot een tekort aan fatsoenlijke werkplekken. Omdat de oorlog voortduurt, ging de gemeente op zoek naar extra kantoorruimte.

Eerder maakte de gemeente bekend dat zij in het centrum drie leegstaande bedrijfspanden zou huren. Die panden waren eerste keus, met name omdat ze op loopafstand van het gemeentehuis liggen en omdat de gemeente wil bijdragen aan het beperken van leegstand. Maar de definitieve kosten van de verbouwing vallen te hoog uit. Daarom wordt ervan afgezien.

Kantoorpand Van Beethovenlaan

Het karakteristieke kantoorpand aan de Van Beethovenlaan dateert van 1975. Het bevindt zich op iets grotere afstand van het gemeentehuis, maar vraagt geen hoge verbouwingskosten. Zodra de gemeenteraad akkoord gaat, maakt de gemeente de ruimtes geschikt. Er komen een ontvangstruimte, vergadermogelijkheden en veertig werkplekken. Naar verwachting is de ruimte voor de zomer gereed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio