1.6 C
De Bilt

Gemeente Voorschoten huurt kantoorruimte in centrum

Schoolstraat 13, Schoolstraat 19 en Treubplein 3. Met de huur van drie leegstaande bedrijfspanden heeft de gemeente Voorschoten binnenkort weer voldoende kantoorruimte tot haar beschikking. Dat is noodzakelijk omdat een deel van het gemeentehuis wordt gebruikt voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Noodopvangplekken gemeente Voorschoten

In mei 2022 realiseerde de gemeente Voorschoten in een gedeelte van het gemeentehuis noodopvangplekken. Die waren bestemd voor meer dan tachtig vluchtelingen uit Oekraïne. Omdat de oorlog voortduurt, ging de gemeente op zoek naar kantoorruimte om te werken, te overleggen en bezoekers te ontvangen. De bedrijfspanden Schoolstraat 13, Schoolstraat 19 en Treubplein 3 staan al enige tijd leeg.

De bedrijfspanden zijn van drie verschillende eigenaren. Vanaf 1 april aanstaande gaat de gemeente ze geschikt maken. Zo worden ze onderling met elkaar verbonden, om binnendoor van het ene naar het andere pand te kunnen gaan. Dit deel van de verbouwing is omkeerbaar, zodat de bedrijfspanden later weer apart kunnen worden verhuurd. Naar verwachting is de eerste kantoorruimte rond 1 mei gereed.

Een voordeel voor inwoners en ondernemers, is dat het gebruik van leegstaande gebouwen bijdraagt aan de leefbaarheid van de omgeving. Het bedrijfspand Treubplein 3 draagt extra bij, omdat de gemeente daarvan een inlooplocatie gaat maken. Bijvoorbeeld om inwoners te betrekken bij woningbouwprojecten, informatie te geven over WarmtelinQ of voorlichting te geven over vuurwerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio