15.6 C
De Bilt
vrijdag, 19 augustus 2022

Voorschoten trakteert horecabezoekers

Voorschoten De gemeente Voorschoten trakteert horecabezoekers Wethouder Paul de Bruijn (Economische Zaken) bezocht op donderdag 29 juli verschillende horecaondernemers in Voorschoten om aan hen zijn steun te betuigen na een lange moeilijke periode vanwege de Corona-maatregelen. Bij zijn bezoek overhandigde de wethouder de Voortreffelijk Voorschoten Voordeel horecabonnen die zij kunnen uitdelen aan de horecabezoekers in de komende periode. “Het college wil haar lokale horecaondernemers een hart onder de riem steken. Door de coronapandemie hebben zij lang genoeg hun deuren gesloten moeten houden. We willen graag dat onze horeca snel herstelt en weer wat vet op de botten kweekt.” aldus wethouder De Bruijn.

Gemeente trakteert

Vanaf donderdag 29 juli kunnen bezoekers van Theehuis Jansland, Café Barrelzz, Restaurant De Knip, Het Wapen van Voorschoten, New Hong Kong City, Va Bene, Nayolie, Hudson (Voorschoten), Grill restaurant Shalom, La Casita, De Mazzel en Bij 57, een “Voortreffelijk Voorschoten Voordeel-horecabon” ontvangen. De horecabon geeft een korting van €25,- op de totale besteding in de periode van 16 oktober tot en met 30 november 2021. De deelnemende horeca mag zelf bepalen of er extra voorwaarden verbonden zijn aan het verzilveren van de bon. De gemeente vergoedt tot €25,- de korting die de deelnemende restaurants bieden per bon en hoopt hiermee extra bezoeken naar de horeca te stimuleren.

Initiatief

Marcel van Teijlingen van restaurant De Knip is blij met het initiatief: “Fijn dat de gemeente ons op deze wijze steunt en in gesprek is gegaan met de lokale horeca voor een goede invulling van het initiatief. Juist in de rustigere periode die volgt in de herfst zien wij graag meer bezoeken. Wij zijn ervan overtuigd dat deze actie daartoe zal bijdragen.” In een eerder gesprek met de gemeente gaf de ondernemer aan dat er veel horecaondernemers waren die tussen wal en schip vielen met betrekking tot de regelingen en steun vanuit het Rijk en vroeg hij of de gemeente iets voor hen kon betekenen. “Hoewel deze actie een druppel is op een gloeiende plaat biedt het de burger moed. Het is fijn dat we gehoor krijgen bij de gemeente. Ook is het goed dat we als lokale horeca met elkaar in contact komen, zo kunnen we in de toekomst samen nog meer leuke initiatieven ontwikkelen.”

Wethouder De Bruijn nodigt alle inwoners uit om de komende periode de horeca in Voorschoten te bezoeken: “Naast een gevarieerd en voortreffelijk aanbod kunt u namelijk ook de Voortreffelijk Voorschoten Voordeel-horecabon treffen. Wij rekenen erop dat u onze ondernemers wilt steunen met een culinair bezoekje.” Op de gemeentelijke website vindt u meer informatie over de actie www.voorschoten.nl/horecabon    

De gemeente bedankt de Ondernemers Vereniging Voorschoten (OVV) en Spore Creation voor de belangeloze ondersteuning van deze actie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio