16.3 C
De Bilt

Gemeente Voorschoten zoekt extra handen voor Tweede Kamerverkiezing

De gemeente Voorschoten zoekt extra handen voor de Tweede Kamerverkiezing. Woensdag 22 november gaat het om leden van de diverse stembureaus en om tellers die daar de stemmen per lijst tellen. Donderdag 23 november gaat het om tellers die op een centrale locatie in Voorschoten de stemmen op lijst- en kandidaatniveau tellen.

Woensdag 22 november vindt de vervroegde Tweede Kamerverkiezing plaats. Inwoners van Voorschoten kunnen dan op vijftien stembureaus terecht om hun stem uit te brengen. Van 07.30 tot 21.00 uur hebben we daarom stembureauleden nodig. Aansluitend zoeken we vrijwilligers die op de stembureaus de stemmen per partij tellen. U bent dan aanwezig van 20.45 uur tot de telling klaar is. Tot slot zoeken we vrijwilligers die op een centrale locatie de stemmen per kandidaat tellen. Dat gebeurt de volgende dag van 09.00 tot circa 17.00 uur.

Vaste kern van geroutineerde vrijwilligers

“Wij mogen al jaren rekenen op een vaste kern van geroutineerde vrijwilligers”, zegt burgemeester Nadine Stemerdink. “Zij leiden het proces en de telling op de stembureaus en het gemeentehuis voor ons in goede banen. Om het ook dit jaar soepel te laten verlopen breiden we het aantal stembureauleden en tellers graag uit. We hebben die extra hulp hard nodig. Daarom roepen we inwoners op om zich aan te melden. Ik kijk ernaar uit om deze grote klus met elkaar te klaren!”

Essentiële taak voor democratische samenleving

Stembureauleden krijgen een verplichte e-learning. Tellers krijgen op de avond van de verkiezingen of de dag erna uitleg van de voorzitter van het stembureau. Belangrijk is bovendien dat u het leuk vindt om deze essentiële taak voor onze democratische samenleving op u te nemen, dat u secuur kunt werken en dat u van doorzetten weet. Definitieve instructies over tijden en locatie krijgt u toegestuurd in uw benoemingsbrief. In de volksmond hebben we het overigens over vrijwilligers, maar feitelijk bent u medewerker, mede omdat u een vergoeding ontvangt.

Aanmelden bij gemeente Voorschoten

Hebt u belangstelling voor een rol als stembureaulid of teller of hebt u vragen? Stuur een bericht aan projectleider Jolanda Groenewegen via het e-mailadres verkiezingen@voorschoten.nl. Geef alstublieft aan voor welke rol u belangstelling hebt: lid van het stembureau (woensdag), teller op het stembureau (woensdagavond) of teller op een centrale locatie in Voorschoten (donderdag). U kunt ook meer lezen op Rijksoverheid.nl via de zoekterm ‘stembureau’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio