12.8 C
De Bilt

Wassenaar heeft schoonste strand van Zuid-Holland

Het strand van Wassenaar is donderdag 27 juli tijdens de jaarlijkse ‘Schoonste Strand van Nederland’ verkiezing op de eerste plek in Zuid-Holland geëindigd. De Strandverkiezing kijkt onder andere naar hoeveel zwerfafval er ligt langs de kust. Wethouder Wim Koetsier nam de prijs voor Wassenaar in ontvangst.

Inspecties naar zwerfafval

De inspecties naar zwerfafval worden door Strand Nederland uitgevoerd op de strandopgangen, parkeerterreinen en de looproute naar het strand. Al vanaf 2003 worden deze inspecties gedaan. Een team van vijftien inspecteurs bezoekt driemaal alle locaties. Ook de directe omgeving van de strandpaviljoens wordt onderworpen aan een inspectie. Daarnaast worden alle stukken vuil geteld op een stuk strand van negentig vierkante meter.

Wethouder Ruimte, Duurzaamheid en Mobiliteit, Wim Koetsier: “Ik ben zeer trots op deze prijs voor ons mooie familiestrand. Hierbij dan ook grote complimenten voor de collega’s van Onderhoud Openbare Ruime van de gemeente Wassenaar, die dagelijks met de aannemer het strand voor al onze gasten en inwoners schoonhouden.”

Uitreiking prijs schoonste strand

Afgelopen donderdag werden op Ameland de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt, bij strandpaviljoen Sjoerd. In Zuid-Holland werd Zee en zon uit Katwijk aan Zee uitgeroepen tot Beste Paviljoen van 2023 en won Wassenaar de prijs voor het Schoonste Strand van de provincie. Wassenaar behaalde de maximale score van 4 sterren die stranden kunnen krijgen. De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en Rijkswaterstaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio