5.3 C
De Bilt

Burgemeester Wassenaar sluit bedrijfspand na vondst zware explosieven

De burgemeester van Wassenaar heeft woensdag 9 maart een bedrijfspand op bedrijventerrein Maaldrift tijdelijk gesloten. Toegang tot het bedrijfspand is voor drie maanden verboden.

Sluiting bedrijfspand na routinecontrole

Bij een routinecontrole van het Haagse Interventieteam in samenwerking met de gemeente en de politie werd in november 2021 in een loods van het bedrijf een auto met valse kentekenplaten aangetroffen. Bij nader onderzoek bleek dat er ook zware explosieven aanwezig waren in de auto. Op basis van ernstige verstoring van de openbare orde heeft de burgemeester het besluit genomen om het bedrijf tijdelijk te sluiten.

Zware explosieven

De eigenaar heeft hierop bezwaar aangetekend en een verzoek om voorlopige voorziening aangevraagd bij de rechtbank Den Haag. De rechter heeft echter een voorlopige uitspraak gedaan en aangegeven dat de burgemeester een dergelijk besluit kon nemen. ‘Zware explosieven horen niet thuis op een bedrijventerrein. Activiteiten die de veiligheid in Wassenaar ondermijnen pakken we dan ook aan’, aldus burgemeester Leendert de Lange.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio