9.9 C
De Bilt

Werkbezoek: statushouders aan het werk

In samenwerking met de gemeente Voorschoten heeft de gemeente Wassenaar woensdag 24 januari het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ontvangen voor een belangrijk werkbezoek, georganiseerd samen met de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten). Het werkbezoek ging over ‘statushouders aan het werk’. Tijdens verschillende presentaties werd verteld over twee succesvolle pilots, waarbij statushouders worden geholpen aan het werk te gaan. Vanuit de gemeente Wassenaar was wethouder Sociaal Domein, Ritske Bloemendaal aanwezig.

Twee succesvolle pilots bij werkbezoek

Bij het werkbezoek waren verschillende partners zoals VNG, Werkgeverservicepunt (WSP), mboRijnland, zorgbedrijven Florence en ActiVite en stichting Meraki aanwezig. Zij deelden hun kennis en ervaringen, aan de hand van een presentatie, over de twee pilots. Bij pilot 1 werd er verteld over gerichte leergang om statushouders aan de slag te krijgen in de huishoudelijke ondersteuning, waar een enorm tekort aan medewerkers is. En bij pilot 2 helpt Stichting Meraki statushouders én mensen uit de bijstand richting zelfstandigheid en ondernemerschap.

Samenwerking

De uitwisseling van kennis en ervaring tijdens dit bezoek versterkt niet alleen de banden tussen lokale en nationale overheden, maar draagt ook bij aan de goede samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en gemeenten. Samen werken we aan een inclusieve samenleving, waarin statushouders de kans krijgen om mee te doen en zich te ontwikkelen. “Het is mooi om te zien dat we met elkaar een eerste schoolklas van 15 statushouders hebben klaargestoomd om aan de slag te gaan in de zorg.

Naast deze statushouders is er ook een andere groep die graag aan het werk gaat. Niet alleen in de zorg, maar ook bijvoorbeeld als eigen ondernemer. Ik kijk uit naar een verdere samenwerking met de betrokken partijen, waarbij we samen aan een sterke en veerkrachtige gemeente Wassenaar blijven werken, aldus wethouder Sociaal Domein, Ritske Bloemendaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio