14.5 C
De Bilt

Werkzaamheden tussen Gouda en Den Haag Ypenburg

ProRail werkt van zaterdag 29 april tot en met donderdag 4 mei aan het spoor tussen Gouda en Den Haag Ypenburg. Hier gaan we aan de slag met een aantal zogenoemde duikers. Dit zijn tunnels onder het spoor waar water doorheen loopt. Deze duikers zijn aan het einde van hun levensduur en moeten worden vernieuwd.

Nieuwe duikers op traject Gouda-Den Haag

Het spoor waar de duikers onderdoor lopen, bevindt zich in een vrij ontoegankelijk gebied voor bouwverkeer. Om met het nodige materieel op locatie te kunnen komen, hebben ProRail tijdelijk wegen aangelegd door het aangrenzende land. ProRail halen het spoor weg, slopen de huidige duikers en plaatsen er nieuwe, moderne duikers voor in de plaats. Vervolgens leggen ProRail het spoor terug en werken we de duikers af. ProRail gaan in totaal vijf duikers vervangen. Drie nu, twee later dit jaar.

Omreizen

Door de werkzaamheden rijden er van 29 april tot en met 4 mei geen treinen tussen station Gouda en Den Haag Ypenburg. Tijdens de werkzaamheden is het Creanenborgpad langs het spoor afgesloten tussen de Hoefweg (N209) en station Lansingerland-Zoetermeer.

Later dit jaar, van 17 tot en met 21 juli, gaan ProRail opnieuw aan de slag. ProRail sluiten deze periode het Creanenborgpad tussen de Hoefweg (N209) en het water De Rotte. Ook dan rijden er geen treinen tussen Gouda en Den Haag Ypenburg. Raadpleeg de NS-reisplanner voor vertrek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio