7.7 C
De Bilt

Werkzaamheden aan Utrechtsebaan (A12)

De gemeente Den Haag voert werkzaamheden uit aan de Utrechtsebaan (A12), van zondag 7 januari tot en met zondag 4 februari en van vrijdag 16 tot en met maandag 19 februari 2024. Verkeer de stad in heeft nagenoeg altijd doorgang over de Utrechtsebaan en verkeer de stad uit wordt omgeleid.

De Utrechtsebaan werd in 2022 tussen op- en afrit 1 Den Haag-Centrum (de kruising met de Zuid Hollandlaan, S101/N44) en op- en afrit 3 Bezuidenhout gerenoveerd. Enkele restpunten worden nog uitgevoerd.

Reparatie pompkelders

Tijdens de renovatie van de Utrechtsebaan in 2022 is schade ontstaan aan twee pompkelders. Deze pompkelders zorgen ervoor dat regenwater wordt afgevoerd. De kelders zijn destijds met een tijdelijke oplossing hersteld en nu is het noodzaak om dit volledig herstel uit te voeren. Deze werkzaamheden voert de gemeente uit van zondag 7 januari tot en met zondag 4 februari 2024.

Renovatie riool

Bij toerit 3 moet een gedeelte van het riool vernieuwd worden. Het riool wordt gerenoveerd door een nieuwe kunststof buis aan te brengen in het bestaande riool. Het is dan niet nodig om het nieuwe asfalt open te breken. Deze werkzaamheden voert de gemeente uit van vrijdag 16 tot en met maandag 19 februari 2024.

Renovatie Utrechtsebaan

De 50 jaar oude weg werd in 2022 gerenoveerd. De gemeente heeft hier 12.500 ton asfalt van de weg verwijderd en 16.000 ton nieuw asfalt neergelegd. In het asfalt werd 15 km nieuwe markering en belijning aangebracht. Ook de wanden zijn gerenoveerd en verkeerssystemen zijn vervangen. De weg kan nu weer tientallen jaren mee.

Meer informatie

Meer informatie valt te vinden op de website www.denhaag.nl/utrechtsebaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio