22.5 C
De Bilt

Wethouder Financiën geeft les over geld op Adelbert College

Van 11 tot 15 maart was het de Week van het Geld. Dit initiatief is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis. Wethouder Financiën, Laurens van Doeveren, heeft in het kader van de Week van het Geld een les gegeven aan leerlingen uit 6 vwo van het Adelbert College in Wassenaar.

Het is van belang dat jongeren leren om grip te krijgen op hun inkomsten en uitgaven. Daarom besteden scholen met de Week van het Geld aandacht aan financiële vaardigheden. Het uitgangspunt van deze week is om het gesprek aan te gaan met jongeren over hoe zij omgaan met geld.

Week van het Geld

Wethouder Financiën, Laurens van Doeveren, vindt het ook van essentieel belang om daaraan bij te dragen. Daarom heeft hij vrijdag 15 maart een gastles gegeven over hoe en waar de gemeente haar geld aan uitgeeft. Na de presentatie werd de klas in groepjes van vijf leerlingen verdeeld. Zij kregen de opdracht om te bepalen waar zij, als ze in de schoenen van de gemeente zouden staan, hun geld aan uitgeven. Daarna presenteerden de groepjes hun begroting aan de klas en de wethouder.

Wethouder in gastles

Aan het einde van de les gaven de leerlingen een korte terugkoppeling: ze vonden het leerzaam om een kijkje in de financiële wereld van de gemeente te krijgen en hierover ook te kunnen meedenken. Wethouder Van Doeveren: “Door deze gastlessen kunnen we onze jongeren kennis laten maken met wat de gemeente allemaal doet met het geld uit onze jaarlijkse begroting en zelf uitdagen hoe zij ons belastinggeld zouden besteden. Dat leverde mooie inzichten en gesprekken op. Bovendien is het ontzettend leuk om te doen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio