20.3 C
De Bilt

Wethouders regio Haaglanden blijven zich samen inzetten voor sport en bewegen met een beperking

Zoetermeer – De afgelopen weken hebben alle wethouders sport uit regio Haaglanden de interventieovereenkomst “Inclusief – Sport & Bewegen regio Haaglanden” wederom ondertekend. Na twee jaar samenwerken op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking wilden zij dit graag continueren. Ook de gemeente Zoetermeer sloot voor deze nieuwe overeenkomst aan.

Sport- en beweegakkoord

Het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking wordt door de samenwerking binnen de verschillende gemeenten meer op elkaar afgestemd. Op deze manier worden er meer mogelijkheden gecreëerd voor de doelgroep. De ondertekening zou op 19 december 2021 plaatsvinden tijdens een sportieve dag met verschillende aangepaste sportactiviteiten.

Wethouder Ter Laak bij de 'ondertekening' van de interventieovereenkomst 'Inclusief – Sport & Bewegen regio Haaglanden'
Wethouder Ter Laak bij de ‘ondertekening’ van de interventieovereenkomst ‘Inclusief – Sport & Bewegen regio Haaglanden’ – Foto: gemeente Zoetermeer

Blijven inzetten voor sport en bewegen voor iedereen

Helaas zorgden de coronamaatregelen ervoor dat dit niet door kon gaan. “Ondanks aanhoudende tegenslagen door de maatregelen tegen corona, willen we laten zien dat we ons blijven inzetten voor sport en bewegen voor iedereen. Door de samenwerking met de omliggende gemeenten kunnen we meer betekenen voor mensen met een beperking op het gebied van sport en bewegen,” aldus de Haagse wethouder Sport Hilbert Bredemeijer namens alle sportwethouders van de regio Haaglanden.

Ieder puzzelstuk getekend

Alle wethouders hebben de overeenkomst en hun puzzelstuk afzonderlijk van elkaar ondertekend, wat resulteerde in de door Charles Brown gelegde puzzel. De samenwerking heeft als doel om het passende aanbod met betrekking tot aangepaste sporten te vergroten, dat geldt ook voor kennis en kunde en het organiseren van sportdagen in de hele regio.

Intentieovereenkomst getekend door wethouders

De intentieovereenkomst is getekend door wethouder Renzen- van Leeuwen (Delfland), wethouder Schrederhof (Delft), wethouder Bredemeijer (Den Haag), wethouder Cnossen (Lansingerland), wethouder van Eekelen (Leidschendam-Voorburg), wethouder Hennevanger (Pijnacker-Nootdorp), wethouder Bentvelzen (Rijswijk), wethouder Zweerts de Jong (Wassenaar), wethouder Varekamp (Westland) en wethouder Ter Laak (Zoetermeer).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio