15.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Woerdense vmbo’ers naar landelijke finale Vakkanjers

Den Haag – Vmbo-leerlingen van het Kalsbeek College uit Woerden hebben vandaag een ticket naar de landelijke finale van Vakkanjers in de wacht gesleept tijdens de regiofinale bij het Techniek Innovatiehuis. In Den Haag presenteerden de teams hun ideeën voor een monument van nu, in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De teams kwamen naar Den Haag met allerlei verschillende ontwerpen. Van een dansvloer waarop je danst voor vrijheid, zwanen als teken van liefde tot een kop van jut omdat je energie en kracht in vrijheid moet steken.

Het winnende team, team Vuur en Vlam (Goser Hagemans, Sven Smolders, Syme van Vuuren, Dylan Voorhof) hebben een finaleticket in de wacht gesleept met hun idee en uitvoering voor een LightCube.

Vakkanjers is een programma waarin vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De challenge ‘vrijheid in beweging’ daagt de teams uit hun kijk op vrijheid te verbeelden in een monument van nu. Een moNUment dat vrijheid een compleet nieuwe dimensie geeft. Bijvoorbeeld met licht, interactie en energie.

Vakkanjers LIVE

De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de landelijke finale: Vakkanjers LIVE op donderdag 13 juni in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Hier pitchen ze hun prototypes voor publiek en jury. Benieuwd naar de uitvindingen en monumenten van de Vakkanjers? Kijk op www.vakkanjers.nl of www.youtube.com/vakkanjers.   

Deze vmbo-scholen hebben zich tijdens de regiofinale bij het Techniekinnovatiehuis in Den Haag geplaatst voor de landelijke finale van Vakkanjers:

Finalist Vakkanjer Pioneer

  • Kalsbeek College uit Woerden, team Vuur en Vlam (Goser Hagemans, Sven Smolders, Syme van Vuuren, Dylan Voorhof) met hun idee en uitvoering voor een LightCube.
  • Melanchthon Berkroden uit Berkel en Rodenrijs, team Freedom (Dione Vlaardingerbroek, Liza Haanstra, Marlies van der Lee, Tijs Kneppers) met hun idee en uitvoering voor een LightCube.

Finalist Vakkanjer Scout

  • Schoonhovens College uit Schoonhoven, team Helptas (Rik Vermeulen en Gatien Rutten) met hun idee voor een ‘fusebag’.

Over Vakkanjers

Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden van het vmbo en mbo hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.


Dit was de laatste regiofinale. Weten welke teams er door zijn naar de finale? Kijk dan hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio