8.8 C
De Bilt

Woning in Wassenaar verduurzaamd? Help buurtgenoten op weg!

Wassenaarders die ervaring hebben met isolatie, een warmtepomp of HR++-glas kunnen anderen helpen met hun tips en verhalen. Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 28 oktober en 4 november kunnen huiseigenaren hun huis openstellen voor de buurt en laten zien hoe duurzame maatregelen in de praktijk werken. Wie dat een brug te ver vindt, kan ook op de site zijn of haar verhaal delen en vragen beantwoorden. De gemeente Wassenaar ondersteunt dit initiatief van harte.

Wim Koetsier, wethouder Duurzaamheid: “Voor mensen die aan de slag willen met hun huis, is het heel waardevol om duurzame maatregelen in de praktijk te zien. Doordat buurtbewoners vertellen waarom zij hiervoor hebben gekozen en hoe zij de verduurzaming hebben ervaren, kunnen bezoekers een weloverwogen keuze maken voor hun eigen huis. Of het nu gaat om HR++-glas, ledlampen of zonnepanelen; alle kennis en ervaringen zijn waardevol.”

Meld uw woning in Wassenaar aan

Wie duurzame stappen heeft gezet, kan zijn of haar huis aanmelden op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route. Hier kunnen mensen inspiratie opdoen door verhalen te lezen. Wie het leuk vindt om de maatregelen in de praktijk te laten zien, kan ook zijn of haar huis openstellen tijdens de open dagen. Bezoekers kunnen zich dan inschrijven voor een bezoek. Aanmelden kan via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. U kunt, als u dat wilt, daarbij ook contact opnemen met energietransitie@wassenaar.nl; het energieteam van de gemeente vindt het fijn om te weten dat u meedoet.

De Nationale Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Al meer dan 2.100 duurzame huiseigenaren delen hun verhaal op het platform. De Duurzame Huizen Route wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, 140 gemeenten, waaronder Wassenaar en 6 provincies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio