9.9 C
De Bilt

Your Move naar Nul: beweging voor verkeersveiligheid

Den Haag – Gisteren is het project Your Move naar Nul gestart: een ‘movement” die met dans jongeren in beweging wil brengen op het thema verkeersveiligheid.

Your Movement

Initiatiefnemers We-all-wheel en House of Styles waren met het idee finalist in de mobiliteitsinnovatiewedstrijd MobilityLab. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland en de gemeente Den Haag hebben als launching customers de handschoen opgepakt om het idee letterlijk handen en voeten te geven. “We willen jongeren laten nadenken over veilig verkeer en hen bewust maken van de risico’s. Jaarlijks worden 50 jongeren onder de 20 slachtoffer van het verkeer. Dat cijfer moet omlaag, ” aldus wethouder Robert van Asten van Den Haag..

Zelf aan de slag gaan

Your Move naar Nul plant “het zaadje” en roept jongeren op om zelf aan de slag te gaan en laat zo de bewustwording groeien. Met inzet op social media – TikTok, Instagram en YouTube – worden dansmoves gekoppeld aan een serieuze boodschap. Nieuw is dat geen campagne wordt gevoerd, maar dat gebouwd wordt aan een community. “We willen dat jongeren veilig verkeersgedrag normaal gaan vinden. Niet omdat het moet, maar, maar omdat het lifestyle is,” zegt Terence van Hutten van House of Styles.

Bekende namen

In de campagnevideo, opgenomen rondom de skatebaan in het Zuiderpark, spelen rapper F1rstman en BMX’er Dez de hoofdrol. Dans wordt gecombineerd met feiten en tips voor verkeersveilig verkeersgedrag in allerlei filmpjes en posts. Ook acteur en BN’er Juvat Westendorp komt in beeld. Samen met de The Pigeons crew doet hij de oproep om clips te delen en om te komen met eigen moves.

Olievlek

Gedragsverandering is iets van lange adem. De partners achter Your Move naar Nul zetten in op een aansprekend platform, voor en door jongeren. Na Den Haag en Zuid-Holland volgen na de zomer de gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant. De inzet is om de komende jaren zoveel mogelijk jongeren te bereiken en in beweging te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio