16.6 C
De Bilt

Zoetermeerse projectleider Zoete kruimels in gesprek met de Koning

Zoetermeer – Als beschermheer van het Oranje Fonds bracht Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander afgelopen woensdagmiddag 13 februari een werkbezoek aan o.a. Zoete Kruimels en een bijeenkomst van het landelijk netwerk van sociale corporaties. Zij waren te gast bij sociale coöperatie de Vrije Uitloop in Breda.

Koning in gesprek over Zoete Kruimels

Koning Willem-Alexander ontmoette de initiatiefnemers van De Vrije Uitloop en een aantal scharrelondernemers die ook een aantal van hun producten demonstreerden. Na deze ontmoeting volgde een gesprek met onze Zoetermeerse projectleider van sociale coöperatie Zoete Kruimels. Projectleider Natalie Gallicola besprak met de Koning wat een project als Zoete Kruimels oplevert vanuit verschillende perspectieven. “Het was geweldig om de Koning te mogen vertellen over dit project, waarin aandacht, tijd en ruimte zo belangrijk is om deze groep te helpen.”

Onderdeel groeiprogramma Oranje Fonds

‘Het is mooi om te zien wat er gebeurt bij Zoete Kruimels. Al sinds juli 2016 starten hier mensen in een veilige omgeving met hun parttime onderneming met behoud van hun uitkering. Door deelname aan de coöperatie voelen de nieuwe ondernemers zich weer gewaardeerd als deelnemer aan de maatschappij.’, aldus wethouder Sociale Zaken Margreet van Driel. De sociale coöperaties zijn onderdeel van het Groeiprogramma van het Oranje Fonds.

Lokale initiatieven laten groeien

Het Groeiprogramma is een ontwikkel- en uitvoeringstraject voor maatschappelijke organisaties die hun lokale initiatief willen laten groeien. Doel van het programma is het vergroten van de professionaliteit van ondernemingen met een sociale doelstelling en het vergroten van het maatschappelijk effect van het sociale initiatief. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio