2.2 C
De Bilt

In de zomer wordt de groene bak vaker geleegd in Katwijk

Katwijk – De warmere temperaturen in de zomer zorgen vaak voor onaangename geuren uit de containers voor gft-afval. Het groente-, fruit- en tuinafval en etensresten verrotten namelijk sneller in een warme container. Daarom haalt de gemeente in de maanden juni tot en met augustus de gft mini-container wekelijks op.

Extra legen in de zomer

Om stankoverlast te voorkomen gooien mensen vaak hun gft en etensresten ook bij het restafval. Wethouder Emile Soetendal: “Met het wekelijks ophalen van gft in de zomer hoopt de gemeente dat inwoners het gft afval in de juiste container gooien. Hierdoor verminderen we samen de hoeveelheid restafval”. Het vaker ophalen van gft-afval in de zomermaanden kwam ook naar voren tijdens gesprekken met de wijkraden over afvalinzameling.

In de extra weken kunt u de dag nadat uw grijze container is geleegd uw groene container aanbieden. In de afvalkalender op katwijk.nl/afval is precies te zien wanneer de groene bak extra kan worden aangeboden. Daarnaast is het ook verstandig om de groene bak niet in de volle zon te zetten. Met de deksel op een kier komt er verse lucht in. Hierdoor komt het rottingsproces minder snel op gang.

Los stof in restafval

Het mooie weer zorgt er ook voor dat de barbecue vaker wordt aangestoken. De as en overgebleven kolen van de barbecue mogen niet in de gft mini-container. Dit verstoort namelijk het composteerproces. As en kolen moeten daarom bij het restafval. Voor de gezondheid van de afvalmedewerkers is het beter om dit in een vuilniszak te doen. Losse as stuift namelijk uit de vuilniswagen bij het legen van de containers. Dit geldt niet alleen voor as van de barbecue maar voor alle losse stof.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio