Meedenken over het winkelaanbod in Zoetermeer

Zoetermeer – Winkels, supermarkten en tuincentra zijn onmisbaar voor Zoetermeer. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, gaat de gemeente het beleid voor het winkelaanbod (detailhandel) vernieuwen. Alle inwoners en ondernemers zijn welkom om mee te denken via doemee.zoetermeer.nl/detailhandel.

Andere kijk op winkelaanbod

‘Zoetermeer groeit en heeft een nieuwe visie over de detailhandel nodig, gemaakt door alle partijen in de stad’, aldus Margreet van Driel, wethouder Economie. ‘Detailhandel zorgt voor werkgelegenheid, een leefbare stad en ondersteunt de economie.’

Verouderd beleid

Het vorige beleid komt uit 2007 en is verouderd. Nieuwe ontwikkelingen zoals online winkelen en XL supermarkten staan hier bijvoorbeeld nog niet goed in. Daarom vragen we naar ideeën van inwoners en ondernemers, zodat het ook in de toekomst prettig blijft om in Zoetermeer te winkelen.

Stellingen

Vanaf 22 mei kan iedereen via doemee.zoetermeer.nl/detailhandel reageren op twaalf stellingen. De stellingen gaan over het winkelaanbod in het algemeen, de binnenstad, de winkelcentra in de wijken en winkels op de bedrijventerreinen. Aan de hand van de samenspraak met de stad krijgen we een duidelijk beeld hoe het winkelaanbod nu is, en waar de kansen en uitdagingen voor de winkelcentra liggen.

Informatieavonden

Benieuwd hoe het nu met de winkelcentra gaat? Of wilt u verder meedenken over de uitdagingen waar Zoetermeer voor staat? Kom dan naar de informatieavonden op 5 en 14 juni van 19:00 tot 21:00 in de Commissiezaal in het Stadhuis-Forum. Daar praten we over de resultaten, de stellingen en de toekomst. Kijk voor meer informatie op: www.zoetermeer.nl/detailhandel2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img