Nagluren bij duurzame buren in Westfriesland

Halverwege oktober bracht de groene reporter een bezoek aan zeven unieke, duurzame woningen in regio Westfriesland. Comfortabel met de benen op tafel konden inwoners via hun beeldscherm meekijken naar online rondleidingen door energiezuinige en duurzame woningen. Geheel coronaproof. De rondleidingen en livestreams zijn nu terug te zien! 

Van jaren ’30 woning tot nieuwbouw

Van een goed geïsoleerde jaren ’30 tussenwoning tot een nieuwbouwwoning met regenwater opslag. Van 8 t/m 15 oktober leidde de groene reporter Chris Wobben kijkers elke dag rond door een woning in de regio, die door de bewoners duurzamer was gemaakt. Zij vertelden er enthousiast over. In de livestream stelden kijkers hun vragen aan de bewoners en een onafhankelijk energieadviseur. Inspirerende sessies vol informatie, tips en motivaties zijn het resultaat.

Rondleiding Lutjebroek
Groene reporter Chris Wobben voor de woning van Jos Timmerman uit Lutjebroek – Foto: OD NHN

Duurzame nagluurders

Veel inwoners uit de regio gluurden mee bij dit initiatief van de zeven Westfriese gemeenten. Voor inwoners die de rondleidingen gemist hebben en alsnog ideeën willen opdoen voor het energiezuinig en comfortabel maken van de eigen woning, is ‘nagluren’ via www.duurzaambouwloket.nl/gluren-wf nu mogelijk.

Gratis onafhankelijk advies 

Inwoners die geïnspireerd zijn geraakt en willen weten hoe zij hun woning kunnen verduurzamen, zijn bij het Duurzaam Bouwloket aan het goede adres. Bij dit onafhankelijke energieloket kunnen inwoners terecht met al hun vragen over de juiste stappen, maatregelen die duurzaam zijn en subsidies. Het Duurzaam Bouwloket is bereikbaar via telefoon (072 – 743 39 56) of per mail (info@duurzaambouwloket.nl).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img