10 C
De Bilt

Meer dan 300 leerlingen maken kennis met RSG Simon Vestdijk

Op woensdag 9 november heeft RSG Simon Vestdijk in Harlingen haar deuren geopend voor alle groep 8 leerlingen uit Harlingen en omgeving tijdens de Open Dag. Meer dan 300 leerlingen kwamen samen met hun ouders/verzorgers langs om kennis te maken met de bruisende school, de gedreven docenten, het diverse onderwijsaanbod en de vernieuwde lokalen. Met de introductie van extra ondersteuning per vak (vakwerktijd), extra persoonlijke begeleiding door een tweede mentor/coach en een paar spiksplinternieuwe onderwijsruimtes (Techlab, biologie, scheikunde en natuurkunde lokaal) geeft RSG Simon Vestdijk nog beter invulling aan haar slogan: “Je komt verder met Vestdijk!”

Een eerste kennismaking

Voor veel leerlingen uit groep 8 is het de eerste kennismaking met de middelbare school. Voor veel leerlingen kan het best spannend zijn, zo’n nieuwe omgeving. Dat is waarom RSG Simon Vestdijk bewust al vroeg in het jaar de Open Dag organiseert. Zo kunnen de leerlingen en hun ouders/verzorgers bewust een keuze maken voor de school. Het blijft niet bij alleen een Open Dag. Zo is er op donderdag 2 februari van 14.00-16.30 uur een beleefmiddag en wordt er donderdag 9 februari om 19.00 uur een voorlichting gegeven voor ouders/verzorgers. In de tussenliggende tijd worden de leerlingen uit groep 8 van de scholen uit Harlingen en omgeving uitgenodigd voor doe-middagen, waarbij ze nog beter kennis kunnen maken met de vakken op de middelbare school.

Een bruisende school

Met het grote aantal leerlingen in de school, de diverse proeflessen en opdrachten per vak en de prachtig verbouwde lokalen, bruist het in de school. Eén van de bezoekende leerlingen uit groep 8 is zichtbaar onder de indruk van het Techlab met o.a. een lasersnijder, VR-bril, drone en 3d-printer: “Wow! Ik wist niet dat ze dit hier hadden.” Even verderop laten leerlingen zich onderdompelen in de wereld van het Technasium, waar het vak Onderzoek & Ontwerpen wordt gegeven. Bij dit vak worden leerlingen uitgedaagd om op een onderzoekende wijze oplossingen te bedenken voor actuele problemen uit de omgeving. Daarom wordt hierbij goed samengewerkt met opdrachtgevers uit de omgeving. Ondertussen is een andere groep leerlingen druk aan het boksen in de fitness van de school. RSG Simon Vestdijk is niet voor niks een gezonde school.

Trots

De directeur van RSG Simon Vestdijk Harlingen, Gerald Schutte, kijkt met trots terug op een geslaagde Open Dag: “We hadden een prachtige opkomst met veel enthousiaste leerlingen uit groep 8. Heel fijn om de potentiële leerlingen op deze wijze kennis te laten maken met onze mooie school.” Leerlingen uit groep 8 kunnen nu al worden aangemeld als nieuwe leerling voor RSG Simon Vestdijk. Dit kan heel simpel via de website: www.vestdijk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio